Kom erbij & schuif aan

Organiseer een etentje met minimaal één plek vrij voor een iemand die wat gezelschap kan gebruiken. Een tante die niet zo onder de mensen komt, een buurman die sinds kort weduwnaar is of een kennis die op zoek is naar meer sociale contacten, of een onbekende.

De Week tegen Eenzaamheid biedt een mooie gelegenheid om met mensen uit jouw buurt, je familie, van je sportverenging, van je studentenvereniging of uit een zorginstelling samen te eten. Je houdt het klein door thuis de tafel te dekken en een aantal mensen uit te nodigen, maar je kunt ook een groter evenement organiseren. Om bestaande contacten te verduurzamen of om het leggen van nieuwe sociale contacten mogelijk te maken.

Een etentje organiseren is leuk!

Stof tot praten: een Kom erbij-pakket ontvangen

Kom erbij-activiteiten worden voor de aankleding ondersteund met een Kom erbij-pakket. Deze kun je kosteloos bestellen via dit formulier. Benieuws naar de inhoud van het pakket? Kijk hier

Promotiemateriaal

In de aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid plaatsen we een poster en een uitnodiging op deze website waarop je zelf de gegevens van je eettafel kunt invullen. Zo maak je op een eenvoudige manier een leuke persoonlijke uitnodiging en aankondiging. 

Filmpje!

Bekijk in dit filmpje hoe leuk het is een eettafel te organiseren.

Zo organiseer je een Kom erbij-etentje. (In 2015 noemden we deze etentjes samen 'De Langste Eettafel van Nederland'.)

Tips & tricks

Om de organisatie van je eettafel zo handig mogelijk te maken hebben wij allerlei tips & tricks voor je. Bijvoorbeeld om sponsoren te vinden, links naar websites met recepten voor grote groepen, een checklist en interessante weetjes die je kunnen helpen bij de uitvoering.

De 3V’s van Kom erbij

Het versterken van sociale contacten kent allerlei dimensies. In de inspiratiebrochure Kom erbij! gaan we nader in op het Kom erbij-concept en de gedachte achter de Week tegen Eenzaamheid.

Veel plezier met het organiseren van je eettafel!