Een Kom erbij organiseren

Dit jaar wordt landelijk het Kom erbij-concept aangeboden. Ga jij een Kom erbij organiseren? Of laat je een activiteit op het Kom erbij-concept aansluiten?

Een impressie van het Kom erbij Festival Laren 2017

‘Kom erbij’ is tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2018 de algehele noemer voor publieksactiviteiten. (Zie een uitwerking) Dit geeft de Week een eenduidige, aantrekkelijke uitstraling. Activiteiten kunnen op zichzelf staan of in een gemeente gebundeld worden in een Kom erbij-programma, kortweg: een Kom erbij.

Zo pakten vorig jaar een buurtpreventieteam, zorgorganisatie en welzijnsstichting de organisatie van een activiteit en zelfs een weekprogramma aan:

Een Kom erbij

Kom erbij omvat lokale/regionale programma’s met een gevarieerd aanbod van activiteiten. Het doel van Kom erbij is om de aanwezigen te inspireren eenzaamheid aan te pakken, zowel bij zichzelf als bij een ander. Ook is het doel om nieuwe verbindingen tot stand brengen tussen burgers, organisaties en verschillende sectoren in relatie tot het thema eenzaamheid en preventie van eenzaamheid. Kom erbij is bedoeld voor eenzame mensen, lokale organisaties en intermediairs. Een Kom erbij kan georganiseerd worden op één dag of verspreid over de week; als Kom erbij Dag, Kom erbij Week of bijvoorbeeld een Kom erbij Festival.

3 V's van sociaal contact

Het versterken van sociale contacten kent allerlei dimensies. We nodigen je uit om in uw gemeente een programma van activiteiten samen te stellen rondom de 3 V’s van contact: verbreding, verdieping en verduurzaming. En deze te bundelen in een Kom erbij. Alleen, of in samenwerking met andere partijen. Een Kom erbij-programma bevat een bundeling van activiteiten waardoor het netwerk van bezoekers verbreedt, waarmee sociale relaties verdiepen en waarmee contacten verduurzamen. Hier download je de inspiratiebrochure Kom erbij! (pdf) met het aanbod.

Zo organiseer je een Kom erbij-etentje.

Ondersteuning

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren we activiteiten waar deelnemers de kans krijgen nieuwe sociale contacten op te doen en bestaande contacten te versterken. Als programma of als 'losse' activiteit. Je kunt bijvoorbeeld een bestaande activiteit of bestaand project van je organisatie in de Week tegen Eenzaamheid laten aansluiten op de Kom erbij-stijl. Als organisator van een activiteit ondersteunen we je op deze website met tips en advies, handige hulpmiddelen, een communicatietoolkit en inspiratie. Hier vind je ons aanbod

Vragen, opmerkingen en advies

Neem contact op met Coalitie Erbij via week@coalitieerbij.nl of tel. 030 – 2307199