Kom erbij: wat is er allemaal mogelijk?

Voor een eenduidige uitstraling en promotie van Kom erbij zijn er zeven onderdelen geformuleerd. Mogelijk kun je je activiteit onder één van deze noemers scharen? Het kan een speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid georganiseerde activiteit zijn, maar ook een bestaande activiteit die in de actieperiode valt.

1. Kom erbij & schuif aan

Je kunt activiteiten organiseren waarbij mensen met elkaar de maaltijd nuttigen aan een ‘Kom erbij-eettafel’.

2. Kom erbij & loop binnen

Je kunt ontmoetingsactiviteiten organiseren met gelegenheid tot het delen van ervaringen en verhalen. ‘Loop binnen in onze kantine’ of ‘Loop binnen in ons theehuis’.

3. Kom erbij & blijf actief en gezond

Je kunt activiteiten organiseren rond lifestyle, sport, spel, beweging, yoga, wandelen, koken en allerlei vormen van vrijwilligerswerk.

4. Kom erbij & denk mee

Je kunt activiteiten organiseren over eenzaamheid: voorlichting, informatie, brainstorm, lezingen, dialoogtafels, oplossingsgerichte workshops. Voor dit onderdeel biedt Coalitie Erbij een algemene informatiebijeenkomst over eenzaamheid en workshop voor vrijwilligers over het signaleren van eenzaamheid.

5. Kom erbij & bezoek onze conferentie

Je kunt een minisymposium of werkconferentie organiseren om met ervaringsdeskundigen, professionals, deskundigen, vrijwilligers en beleidsmakers kennis uit te wisselen over wat-werkt-tegen-eenzaamheid. Lees meer over de Samen tegen eenzaamheid-conferentie

6. Kom erbij op zondag

De zondag kan voor mensen met een klein netwerk een stille dag zijn. Je kunt op zondag ontmoetingsactiviteiten organiseren.

7. Kom erbij & sluit de Week tegen Eenzaamheid met ons af

Je kunt aan het eind van de Week tegen Eenzaamheid alle deelnemers van activiteiten bij elkaar brengen om te horen wat er is gebeurd en wat het heeft opgeleverd. Zo creëer je meteen een extra moment voor een hernieuwde ontmoeting.

Je eigen invulling

Niet alle activiteiten zullen onder deze zeven onderdelen passen. Zoek dan naar een ‘Kom erbij-naam’. Je organiseert een informatiemarkt? Neem bijvoorbeeld de noemer ‘Kom erbij & bezoek onze informatiemarkt’. Verder geldt ook: geef vooral je eigen invulling aan het programma dat past bij jouw organisatie en de lokale situatie.