Campagne

Wat kun je doen om de Week tegen Eenzaamheid nog bekender te maken?

Samen met jou kunnen we ervoor zorgen dat in de Week tegen Eenzaamheid veel mensen in hun gemeente of regio een activiteit kunnen bezoeken. Jouw activiteit! En dat de de campagne een zo groot mogelijk bereik krijgt. Tijdens en in aanloop naar de Week (27 september t/m 6 oktober 2018).

Communiceer!

Communiceer binnen je netwerk over de Week tegen Eenzaamheid; over Kom erbij!, onze website en over één of meerdere activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid.

Deel op social media

Maak je gebruik van social media? Dan vragen we het volgende:

  • Volg Coalitie Erbij (en wij gaan jou volgen). Zo kunnen we elkaar helpen activiteiten en de campagne onder een breed publiek bekend te maken. Volg ons op twitter: @CoalitieErbij
 en facebook: facebook.com/samentegeneenzaamheid
  • Retweet de tweets die je aanspreken.
  • Twitter zelf over de Week tegen Eenzaamheid en gebruik de hashtag #Komerbij of  gebruik deze kant-en-klare tweets over eenzaamheid bestrijden.

Laat de wereld (of tenminste uw doelgroep) weten wat je organiseert

Wij vragen je je activiteit lokaal aan te kondigen en stellen daarvoor in de communicatietoolkit onder andere een zelf invulbare poster, programmaflyer en concept-persbericht beschikbaar.

Laat ook ons weten wat je organiseert

Jaarlijks worden meer dan vijfhonderd lokale activiteiten georganiseerd. Sinds 2016 is ervoor gekozen alleen programma’s van meerdere activiteiten in een gemeente (zogenaamde Kom erbij Festivals, Programma's, Weken of Dagen) op deze website op te nemen. Wel vragen wij je een eventueel persbericht over je activiteit ook aan ons toe te sturen (m.vandijck@coalitieerbij.nl) of ons te taggen in social media berichten over je activiteit(en). En om ons na afloop op dezelfde manier foto’s en artikelen over je activiteit toe te doen komen. Een voorbeeld persbericht voor je Kom erbij-activiteit (doc) stellen we beschikbaar in de communicatietoolkit.

Overzicht Kom erbij's

Programma’s van meerdere activiteiten gebundeld in een Kom erbij kunnen in een nieuwsbericht worden opgenomen op deze website. Als organisator kun je hierover contact opnemen met Marc van Dijck, Coalitie Erbij via m.vandijck@coalitieerbij.nl.

Plaats op je website

Deel informatie over eenzaamheid, want op het onderwerp rust nog altijd een taboe. Verwijs naar www.eenzaam.nl waar betrouwbare informatie over eenzaamheid geboden wordt voor mensen die zich eenzaam voelen. Wil je overleggen hoe je het thema op een aansprekende wijze kan opnemen op je website? Neem contact op: m.vandijck@coalitieerbij.nl.

Roep je achterban op om mee te doen aan een Kom erbij-activiteit, of er eentje te organiseren!

We hebben een communicatietoolkit met teksten, beeld en documenten die je kunt downloaden en gebruiken om over de Week tegen Eenzaamheid te communiceren. Wij proberen deze pagina zo compleet mogelijk te houden en plaatsen nieuw materiaal zodra dat beschikbaar is. 
Mis je informatie of heb je vragen: m.vandijck@coalitieerbij.nl.

Zet in nieuwsbrief

Mogelijk is het voor je organisatie interessant om de Week tegen Eenzaamheid op te nemen in haar nieuwsbrief? Doen! We leveren graag beeldmateriaal aan: m.vandijck@coalitieerbij.nl.

Blijf op de hoogte

Zelf op de hoogte blijven over de Week tegen Eenzaamheid kan natuurlijk door de website te bezoeken en de social media, maar ook door je op onze nieuwsbrief te abonneren. Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis geen nieuws van Coalitie Erbij. 

Meer tips?

We zetten je tip om de campagne te verspreiden er graag bij: m.vandijck@coalitieerbij.nl.