Utrecht - Samen tegen eenzaamheid

 

 

Activiteiten op datum

Diner Resto van Harte & 'One Man Show' op dinsdag 25 september van 17.30 tot 21.00 uur

De VanHarte eettafel is een ontmoetingsplek in de buurt die mensen in contact brengt met elkaar en met werk, scholing, sport en cultuur. Deze editie is extra bijzonder met theater tussen de gangen door en poëzie voordracht van Gita. Deze eettafel vindt plaats in het 3-Generatiecentrum op de Bernadottelaan 23 in Kanaleneiland ism Power by Peers.

Lees meer

Danspaleis bij de Ingelanden op dinsdag 25 september van 14.30 tot 16.30 uur

Het 10 jarig Jubileum van De Ingelanden in Leidsche Rijn wordt met een echt feest gevierd. Dit doen ze drie dagen lang met verschillende activiteiten voor bewoners, familie en medewerkers. Ze openen de eerste dag met koffie, gebak en het ‘Danspaleis’. Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. U kant gaan dansen in De Ingelanden aan de Louis Armstronglaan 800.

Lees meer

Training “Dialogen begeleiden” op donderdag 27 september van 19:00 tot 22:30 uur

Een belangrijke factor in het bestrijden van eenzaamheid is met elkaar praten, dingen bespreekbaar maken. Wil jij hier graag aan bijdragen door gespreksleider te worden? Kom dan naar onze training “Dialogen begeleiden”. Deze training vindt plaats op de Maliebaan 45, 3581CD Utrecht.

Lees meer

"Kom erbij en wandel mee" op donderdag 27 september van 10.30 tot 12.30 uur

De activiteit wordt georganiseerd vanuit Oog voor Utrecht  in samenwerking met ZIN Utrecht en er wordt gestart aan de Wattlaan 10.

“Samen tegen eenzaamheid” op donderdag 27 september van 19:15 tot 22:00 uur

We organiseren samen met So Ubuntu en Tori Oso een dialoogbijeenkomst met als thema ‘Samen tegen eenzaamheid’. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, het is van alle leeftijden. Sommigen voelen het af en toe, voor anderen is het iets dat langduriger is. Het is een heel persoonlijk gevoel dat ieder anders ervaart. Tijdens de bijeenkomst gaan we samen op zoek naar wat eenzaamheid betekent en wat helpt. Deze dialoog gaat door in buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11, 3534BA Utrecht.

Lees meer

"Kom erbij en dans mee" op donderdag 27 september van 19.00 tot 23 uur

Heeft u zin om een dansje te wagen? DJ's Mike Dupree en Jerrol Sol zijn er klaar voor. De locatie is de Kenausstraat 43 in Zuilen.

Koffietafel bij Kookkunst & Koffie op donderdag 27 september van 10.00 tot 13.00 uur

Heeft u zin om gezellig te genieten in een sfeervolle café met heerlijke koffie en huisgemaakte cake? Kom dan naar Kookkunst & Koffie, een koffiebar gevestigd in Stadsboerderij de Koppelsteede in Utrecht Lunetten (Koppeldijk 115). Er zijn verschillende spelletjes en men kan natuurlijk ook een kijkje nemen bij alle dieren van de boerderij! Graag wel even aanmelden  www.kookkunstkoffie.nl of 0649858343

Workshop in 5 contacten naar meer contacten en plezier op 28 september van 14.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om meer met anderen op te trekken? Wil je je leven leuker maken met activiteiten die bij jou passen? In deze workshop laat Sociaal Vitaal je zien hoe je dit kunt aanpakken. Na uitleg over de 5 stappen die hierin een rol spelen maak je kennis met de spelvorm Reis door je leven. Spelenderwijs worden waardevolle momenten van vriendschap en bezigheden uitgelicht en worden er nieuwe mogelijkheden zichtbaar. De locatie is Buurthuis de Saffier, Saffierlaan 8-10, Hoograven.

Lees meer

Buurtdialoog “Lekker in je vel” op vrijdag 28 september van 14:30 tot 17:00 uur

We houden een buurtdialoog over “Lekker in je vel”. Bij buurtdialogen hebben we als doel bewoners met elkaar te verbinden. Deze dialoog gaat door in de Musketon, Hondsrug 17-19, 3524BP Utrecht.

Lees meer

Eethuis "'t Dorpsplein" op vrijdag 28 september vanaf 17.00 uur

Gezamenlijk genieten van een driegangenmaaltijd in buurtcentrum de Schakel in Vleuten

Lees meer

"Kom erbij en feest mee" op zaterdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur

Er wordt gefeest tijdens de seniorendag in het SEB gebouw ( van de Stichting Elinkwijks Belang) aan de Wattlaan 10. Een feestje zal het worden. Sluit u ook aan?

40+ disco (thema Carribean) op zaterdag 29 september

Er staat weer een disco gepland in buurtcentrum de Schakel in Vleuten. Alle nieuwste zomerhits en ook gouden oude worden gedraaid. Dus trek je Hawaii shirt of je vrolijkste jurk aan en kom lekker swingen. Voorverkoop van de kaarten is in buurtcentrum de Schakel.

Lees meer

"Ontmoeting voor ouderen" op maandag 1 oktober van 10.00 tot 13.30 uur

De Buurtkamer is speciaal bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die niet meer zo makkelijk deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten en het prettig vinden om in een rustige omgeving een kleine groep mensen te ontmoeten. Vast onderdeel van de Buurtkamer is het samen koffie drinken en gezamenlijk een lunch gebruiken. De activiteit vindt plaats in de Schakel.

Lees meer

“Kom erbij, deel je ervaringskennis” op dinsdag 2 oktober van 18:00 tot 21:00 uur

“Kom erbij, deel je ervaringskennis” is een bijeenkomst waar we iedereen uitnodigen die (als vrijwilliger of werker) werkt met eenzaamheid en verlies. In deze bijeenkomst onderzoeken we ervaringen met verlies, manieren van kijken en omgaan met verlies om met en van elkaar te leren en in onderlinge verbondenheid tot dieper inzicht te komen. De bijeenkomst vind plaats op het Stadskantoor (Stadsplateau 1, 3521AZ, Utrecht).

Lees meer

Kinderdialoog over vriendschap op woensdag 3 oktober van 15:30 tot 16:30 uur

Als je je eenzaam voelt, kan even met een vriend(in) praten al wonderen doen. We organiseren een kinderdialoog over vriendschap in de centrale bieb. Adres: Oudegracht 167, 3511AL Utrecht.

Lees meer

Diner Resto van Harte & 'One Man Show' op woensdag 3 oktober van 17.30 tot 21.00 uur

De VanHarte eettafel is een ontmoetingsplek in de buurt die mensen in contact brengt met elkaar en met werk, scholing, sport en cultuur. Deze editie is extra bijzonder met theater tussen de gangen door en poëzie voordracht van Gita. Deze eettafel vindt plaats Zimihic Theater Stefanus aan de Braziliedreef 2 in Overvecht. i.s.m diverse organisaties in Utrecht die verbonden zijn aan het 'Platform tegen Eenzaamheid'. 

Lees meer 

"Kom erbij en wandel mee" op woensdag 3 oktober van 10.00 tot 12.00 uur

De activiteit wordt georganiseerd vanuit Oog voor Utrecht  in samenwerking met ZIN Utrecht en er wordt gestart aan het Boerhaaveplein 199.

Startbijeenkomst 'Digitale Buddies Overvecht' op woensdag 3 oktober van 13.00 - 15.00 uur

Wilt u op een leuke manier leren internetten? Meld u dan nu aan voor Digitale Buddies! Samen met andere ouderen en met hulp van enthousiaste studenten ontdekt u het plezier van internet, ook voor u! Let op: deze bijeenkomst is de eerste in een serie van 10 bijeenkomsten in de maanden oktober, november en december. U kunt zich aanmelden voor de hele reeks bij Sylvia Volkert van Bibliotheek Utrecht: via s.volkert@bibliotheekutrecht.nl of 06 23396342. Locatie: bibliotheek Overvecht (Gloriantdreef 1). Dit project wordt uitgevoerd door de GeluksBV in opdracht van de Gemeente Utrecht en de Bibliotheek Utrecht. 

“Elkaar zien bij verlies” op woensdag 3 oktober van 19:30 tot 22:00 uur

Deze dialoog is in samenwerking met de Stichting Tröst over verlies en troost. Voor als je anderen wilt zien en ontmoeten die in rouw zijn of met rouw te maken hebben en hierover in gesprek wilt. De locatie is in de omgeving van het Griftpark (adres volgt na aanmelding).

Lees meer

Koffietafel bij Kookkunst & Koffie op donderdag 4 oktober van 10.00 tot 13.00 uur

Heeft u zin om gezellig te genieten in een sfeervolle café met heerlijke koffie en huisgemaakte cake? Kom dan naar Kookkunst & Koffie, een koffiebar gevestigd in Stadsboerderij de Koppelsteede in Utrecht Lunetten (Koppeldijk 115). Er zijn verschillende spelletjes en men kan natuurlijk ook een kijkje nemen bij alle dieren van de boerderij! Graag wel even aanmelden  www.kookkunstkoffie.nl of 0649858343

Lees meer

Startbijeenkomst 'Digitale Buddies Zuilen' op donderdag 4 oktober van 13.00 - 15.00 uur 

Wilt u op een leuke manier leren internetten? Meld u dan nu aan voor Digitale Buddies! Samen met andere ouderen en met hulp van enthousiaste studenten ontdekt u het plezier van internet, ook voor u! Let op: deze bijeenkomst is de eerste in een serie van 10 bijeenkomsten in de maanden oktober, november en december. U kunt zich aanmelden voor de hele reeks bij Sylvia Volkert van Bibliotheek Utrecht: via s.volkert@bibliotheekutrecht.nl of 06 23396342.  Locatie: bibliotheek Zuilen (Zwanenvechtlaan 4). Dit project wordt uitgevoerd door de GeluksBV in opdracht van de Gemeente Utrecht en de Bibliotheek Utrecht. 

“Nieuwe buren” op vrijdag 5 oktober van 18:00 tot 20:30 uur

Tijdens de dialoog gaan we in gesprek over ervaringen met nieuwe buren. Hoe is je contact met nieuwe buren en wat betekent dat voor jou? Wat gebeurt er als er nieuwe mensen in je buurt komen wonen? Hoe ziet het ideale contact met nieuwe buren eruit en wat kan je zelf doen om dit tot stand te brengen? Adres: Kanaalzichthof, Place2BU.

Lees meer

Bewegen op muziek en erna een goed gesprek op vrijdag 5 oktober van 9.00 tot 12.00 uur

Ondernemers ALL INN fitness & Health en de Sandwich Company uit Zuilen hebben samen het initiatief genomen een mooie dag voor hun oudere buurtbewoners te organiseren. Het wordt een ochtend met bewegen op muziek, een wandeling door het Julianapark en een goed gesprek onder het genot van een appeltaartje. Gouwe oude muziek zal de hele ochtend te horen zijn. De activiteiten starten bij ALL INN fitness & health aan de Vlampijpstraat 79. Meer informatie en aanmelden kan door een mail te sturen naar info@allinnfitness.nl.

Startbijeenkomst 'Digitale Buddies Bartholomeus Gasthuis' op vrijdag 5 oktober van 14.00 - 16.00 uur

Wilt u op een leuke manier leren internetten? Meld u dan nu aan voor Digitale Buddies! Samen met andere ouderen en met hulp van enthousiaste studenten ontdekt u het plezier van internet, ook voor u! Let op: deze bijeenkomst is de eerste in een serie van 10 bijeenkomsten in de maanden oktober, november en december. U kunt zich aanmelden voor de hele reeks bij Karina de Winter van Bartholomeus Gasthuis via k.dewinter@bartholomeusgasthuis.nl of 030 2310254. Locatie: Bartholomeus Gasthuis (Lange Smeestraat 40). Dit project wordt uitgevoerd door de GeluksBV in opdracht van de Gemeente Utrecht.

 

Gedurende de week

Kom naar de kas bij De Wilg!

In de week van de eenzaamheid kan iedereen een gratis kopje thee komen drinken in de Kas van De Wilg. De deuren staan open maandag t/m donderdag van 9.30 tot 16.00 en iedereen is van harte welkom. Kom onze plantjes bewonderen en kijk zelf wat je allemaal kunt doen bij De Wilg aan de Mecklenburglaan 3-5.

Lees meer

Kom ook straotpraoten!

In de week tegen de eenzaamheid gaat Straotpraot weer op pad en nodigt anderen uit om mee te gaan Straotpraoten. Door met een kan koffie en een klaptafel op een onverwachte plek zoals een bushalte te zitten, wordt men op een leuke manier geprikkeld een gesprek met elkaar aan te knopen. Straotproat is een initiatief in en uit Zuilen.

Lees meer

Praatjesmakers

De werkers in de wijk Overvecht gaan onder de titel ‘praatjesmakers’ in een verzorgingstehuis en op de markt met bewoners in gesprek om met hen een praatje te maken en zorgen dat bewoners zich gezien en gehoord voelen. Ze halen ‘wijsheden’ op bij de bewoners en maken daar een kettingboodschap van.

Denk ook eens aan

Bent u 55+ en wilt u gezelschap van een hond wanneer het u uitkomt? Word gratis lid van Stichting OOPOEH en pas op een hond uit de buurt. Geef u nu vrijblijvend op via www.oopoeh.nl of bel naar 020-7853745.      

Week tegen Eenzaamheid 2018

Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Met honderden activiteiten door het hele land. Lees hier over de Week tegen Eenzaamheid en houd ons nieuwsoverzicht in de gaten voor een indruk van de activiteiten in de rest van het land!