Aankleding tafel

Om je eettafel aan te kleden heeft Coalitie Erbij een pakket samengesteld met informatiematerialen. Via het bestelformulier op de website kun je het pakket bestellen. In verband met de verzending van de materialen is het nodig dat je bestelling minimaal een week voordat je eettafel plaatsvindt bij ons binnen is.  

Verder zijn er natuurlijk vele mogelijkheden om je eettafel net even wat extra’s te geven. Van slingers, ballonnen, lampjes en muziek, tot aan het verzorgen van een optreden (zang of dans) of het vertonen van een film of het geven van een workshop. Ook hierbij kun je zoeken naar mensen of organisaties om mee samen te werken. Misschien vindt de dansschool of het cultureel centrum bij je in de buurt het wel leuk om een optreden te verzorgen, kent het buurthuis nog een leuke act of wil de korfbalvereniging  een workshop geven. Meteen een leuke manier om aan wat extra beweging te komen na de maaltijd.

Maar denk ook eens aan het uitnodigen van bijzondere gasten, een BN’er uit je stad/wijk/dorp, de burgemeester, zanger, noem maar op. Natuurlijk kun je ook een ‘serieuzer’ programma aanbieden bij de maaltijd, zoals een lezing van de lokale welzijnsorganisatie die iets vertelt over ‘eenzaamheid’ en welke hulp zij kunnen bieden of welke activiteiten en voorzieningen er zijn bij je in de  buurt.

Maar simpelweg een stapel gezelschapsspellen op tafel leggen na of voor het eten kan natuurlijk ook.