Workshop Ouderen en internet: heilzame communicatie

door José van Berkum

Voor professionals

Steeds meer ouderen hebben een tablet of computer. In Europa behoren wij tot de koplopers wat  internetgebruik betreft. Van de groep 65 tot 75 jaar is ruim driekwart actief op het internet om  bankzaken re regelen, te mailen of informatie te zoeken. De grote groep 75-plussers blijft achter in gebruik. Dat is jammer, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat internetgebruik  gevoelens van eenzaamheid vermindert. Ook helpt het ouderen zelfstandig te blijven, en zich betrokken te voelen bij de maatschappij.

In de workshop ‘Ouderen en internet: heilzame communicatie’ laat trainer José van Berkum zien waarom het gebruik van het internet nuttig, handig en heilzaam is voor senioren, ook als ze wat op  leeftijd zijn. En wat er voor nodig is om hen te helpen de digitale kloof over te steken. Ze illustreert haar verhaal met succesvolle praktijkvoorbeelden.

Praktische informatie

De workshop duurt ongeveer drie uur, inclusief een korte pauze. Het maximaal aantal deelnemers  bedraagt vijftien. De workshop wordt in-company aangeboden en de kosten bedragen 450 euro (excl. BTW) voor de groep. Deelnemers ontvangen na afloop een reader met artikelen.

Contact

Geïnteresseerd in de workshop Ouderen en internet: heilzame communicatie? Neem direct contact op met José van Berkum: via 024-3558850 of 06-13883560, of stuur  een mail naar: info@vbcom.nl

Over José van Berkum

Trainer José van Berkum is communicatiewetenschapper en eigenaar/senior adviseur bij Van Berkum Communicatie. Ze is gespecialiseerd in het onderwerp Ouderen, zorg & ICT. Hierover schrijft en blogt ze regelmatig, o.a. op Zorgvoormorgen.org, Digitalezorggids.nl en de LinkedIn-groep Ouderen 2.0. Ze adviseert overheids- en zorginstellingen op het gebied van (ouderen) communicatie en verzorgt regelmatig lessen en workshops.

Lees meer

Terug