Kom erbij Festival

Het Kom erbij Festival is een nieuw en inspirerend onderdeel tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De Kom erbij Festivals maken een feest van ontmoeten. Organiseer jij ook een festival?

Leuke, verrassende en betekenisvolle ontmoetingen zijn onvermijdelijk. Ontmoetingen die kunnen bijdragen in het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Dus organiseer een Festival voor jouw regio.

10 festivals

Er kunnen 10 festivals worden georganiseerd ondersteund door Coalitie Erbij. Voor de organisatie zijn een handleiding, communicatiematerialen en een subsidie beschikbaar.

Hoe ziet een festival eruit?

De festivals moeten bovenal gewoon leuk en gezellig zijn. Het ‘zware’ thema eenzaamheid wordt luchtig en oplossingsgericht benaderd. De uitstraling in de communicatie en aankleding is vrolijk en uitnodigend. Waar mogelijk wordt een duurzaam contact of opvolging van het contact nagestreefd. We gaan uit van een gemiddeld deelnamebereik van 250 mensen. De ervaring heeft al geleerd dat er ook meer mensen kunnen komen! Het gaat in principe om een dagdeel dat in de ochtend, middag of namiddag kan plaatsvinden. De festivals zullen bestaan uit een aantal vaste programmaonderdelen, met veel afwisselingsmogelijkheden.

Wie kan een festival organiseren?

De organisatie van het Kom erbij Festival wordt belegd bij lokale initiatiefnemers. Dit kunnen leden van Coalitie Erbij zijn, maar ook andere organisaties, zoals betrokken professionals of organisaties die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen een bijdrage willen leveren. Er komt één organisator per festival en bij de uitvoering worden andere organisaties en personen zo veel mogelijk betrokken op basis van vrijwillige inzet. Het rijke potentieel aan sociaal kapitaal in Nederland wordt zo veel mogelijk aangeboord.

Inmiddels zijn festivals gehouden in Amsterdam, Den Bosch, Gorredijk, Groningen en Sliedrecht.

Meer informatie

Wil je een festival organiseren? Wil je meer informatie? Neem contact op met Marieke Mantje (Coalitie Erbij), m.mantje@coalitieerbij.nl

Geïnspireerd door

Het Kom erbij Festival is geïnspireerd op het Kom erbij Festival dat in 2013 is georganiseerd door Inge van de Vorst (Huis van Liefde) en Anneke Simons (Project Postvriend) in Eindhoven (Kom erbij Festival 2013). Naast het concept vonden we ook een aantal programmaonderdelen erg leuk en hebben deze opgenomen in de handleiding. Zie voor meer achtergrond over deze programmaonderdelen de volgende websites:

VSBfonds

De Kom erbij Festivals 2014 worden mogelijk gemaakt door het VSBfonds.