Vrijwilligersworkshop Eenzaamheid

Voor vrijwiligers

Tijdens je werk als vrijwilliger kom je in aanraking met mensen waarvan je vermoedt dat zij eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te signaleren? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Dat komt aan bod in deze workshop. 

Eenzaamheid

In deze workshop wordt informatie gegeven rond het thema eenzaamheid (prevalentie, oorzaken, gevolgen, risicogroepen, signaleren en aanpak), wordt aan de hand van voorbeelden de praktijk van vrijwilligers ingedoken en tijdens een brainstormsessie is er ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Het doel van deze interactieve workshop is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe eenzaamheid als vrijwilliger gesignaleerd en aangepakt kan worden.

Dus: kom erbij en leer en praat samen over eenzaamheid!

  • Duur van de bijeenkomst: 2,5 uur
  • Doelgroep: vrijwilligers die in hun werk te maken krijgen met mensen die zich eenzaam voelen
  • Groepsgrootte: 10 – 30 personen
  • Als organisator draag je zorg voor zaken als faciliteiten en PR.

Beschikbaarheid

De begeleiding vanuit Coalitie Erbij is voor organisaties die zijn aangesloten bij Coalitie Erbij kosteloos. Andere organisaties betalen een vergoeding en reiskosten voor de gespreksleider. Ook wordt de workshop tijdens de Week tegen Eenzaamheid kosteloos aangeboden aan organisatoren van een Kom erbij-programma of activiteit. Informeer naar de mogelijkheden. Mail Coalitie Erbij op info@coalitieerbij.nl.

Begeleiding

De vrijwilligersworkshops worden verzorgd door gespreksleiders verbonden aan Coalitie Erbij.

Aanvragen

Meer informatie of aanvragen van een workshop? Mail Coalitie Erbij op info@coalitieerbij.nl

Lees meer