Werkconferentie over aanpak eenzaamheid in De Bilt

Gemeente De Bilt en welzijnsorganisatie MENS De Bilt organiseren op 1 juni de werkconferentie "Samen tegen eenzaamheid". 

Iedereen met betrokkenheid bij of belangstelling voor het thema is van harte welkom, zoals vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties, kerken, buurt/burgerinitiatieven of andere belangstellenden. Het motto is: samen kunnen we meer bereiken om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen.

Lokale aanpak van eenzaamheid

Eenzaamheid is een divers en complex maatschappelijk probleem. Door veranderende wetgeving in zorg en welzijn is het voorkomen en verminderen van eenzaamheid een belangrijke taak van de gemeente geworden. Ook de gemeenteraad in De Bilt vraagt aandacht voor en inzet op dit thema in de vorm van een lokale aanpak. Deze is vooral gericht op ouderen.

Interactieve aanpak

Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van Kwetsbare Ouderen’ en wetenschappelijk adviseur van Coalitie Erbij, verzorgt een inleiding op het onderwerp. Daarna gaan deelnemers op een interactieve manier aan de slag om tot een lokale aanpak tegen eenzaamheid onder ouderen in De Bilt te komen. Coalitie Erbij ondersteunt de conferentie.

Aanmelden

Aanmelden kan vóór 25 mei. Kijk op de website van de gemeente De Bilt voor meer informatie

Organiseer zelf een Samen tegen Eenzaamheid-conferentie

Versterk de aanpak van eenzaamheid in je gemeente en organiseer een lokale conferentie 'Samen tegen eenzaamheid'. Coalitie Erbij faciliteert. Lees meer