Week tegen Eenzaamheid #Dag1

Donderdag 27 september

Een greep uit de activiteiten van vandaag:

Enschede, Nationaal Eenzaamheid Congres

Opening Week tegen Eenzaamheid door koningin Máxima

Het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid wordt dit jaar georganiseerd door Coalitie Erbij in samenwerking met vereniging Humanitas en het Oranje Fonds. Thema is de vrijwillige inzet tegen eenzaamheid. Koningin Máxima opent de Week tegen Eenzaamheid. Prof. dr. Anja Machielse houdt de Nationale Eenzaamheid Lezing, die de koningin zal bijwonen. De belangstelling voor het congres is overweldigend en helaas is inschrijven dan ook niet meer mogelijk.

Utrecht, dialoogtafel 'Samen tegen eenzaamheid'

Deelnemers gaan in het buurtsentrum Oase samen in op zoek naar wat eenzaamheid betekent en wat helpt.

Amsterdam, toneel over ontmoeting en eenzaamheid

Roads Podium Amsterdam speelt de voorstelling ‘Geen post voor Juffrouw Jannie’ in Huis van de Wijk De Boomsspijker.

Den Haag, Kom erbij Festival

Muziek maken met een pak hagelslag, smartlap zingen in de bibliotheek .. het kan allemaal. Pop-up programma op verschillende locaties in de stad.

Bergen, Opening Steunpunt Eenzaamheid

De ambassadeurs van het nieuwe steunpunt worden voorgesteld.

Groningen, stadsgesprek over eenzaamheid

"Eenzaamheid is geen gezicht: stadsgesprek over eenzaamheid. We gaan hier op deze avond graag over in gesprek met Groningers. Want over eenzaamheid wordt nog te weinig gepraat." 

Achterveld, Automaatje

De vrijwilligers van Automaatje gaan mensen uit het dorp ophalen die er een keer uit willen, en een rondje rijden van 10 kilometer. De mensen mogen zelf bepalen waarheen. Na de autorit wordt gezamenlijk koffiegedronken bij een zorgboerderij.

Gorinchem, meer doen met minder

Hoe kun je (blijven) meedoen in de samenleving, ook als je weinig geld hebt? Een informatiedag in Gorinchem als aftrap van de Week tegen Eenzaamheid.

Albrandswaard, netwerkontbijt

De Week tegen Eenzaamheid wordt door de gemeente aangekondigd met een netwerkontbijt. Tijdens deze ochtend komen professionals en bewoners bij elkaar om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Staphorst, aanschuiftafel

Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen donderdagavond 27 september aanschuiven voor een maaltijd in d’ Olde Skoele in Rouveen. Iedereen is welkom, het is voor alle leeftijden en voor alle inwoners van Staphorst.

Heerhugowaard, Netwerkmiddag Eenzaamheid

In ontmoetingscentrum De Brink houdt Stichting MeerSaam een netwerkmiddag. Thema Draag zelf bij: Een ervaringsdeskundige vertelt.

Zwolle, ‘maatje’ happen

Burgemeester van Zwolle, dhr. Meijer, komt op bezoek op locatie Rivierenhof van Driezorg. Hij en vrijwilligers van Hart voor Zwolle happen dan samen met de bewoners een harinkje (maatje) ter promotie van het project ‘Een maatje voor een maatje’.