Week tegen Eenzaamheid 2012: energiek met veel lokale activiteiten

 200 activiteiten, 20.000 mensen die met elkaar aan tafel gingen en een kleine 1.000 vrijwilligers die op de vrijwilligersworkshops afkwamen. De Week tegen Eenzaamheid 2012 was energiek. 

Tussen woensdag 26 september en vrijdag 5 oktober 2012 organiseerde Coalitie Erbij voor de derde keer de Week tegen Eenzaamheid. Onder het thema ‘kom de deur uit!’ stond deze week bol van de gezamenlijke activiteiten. 

Gezamenlijk iets ondernemen

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid werd iedereen in heel Nederland opgeroepen om ‘de deur uit te gaan’. Door iets te ondernemen buitenshuis kunnen eenzame mensen het gevoel van eenzaamheid zelf doorbreken. Of, wanneer je iemand kent die mogelijk eenzaam is, nodig die persoon uit om gezamenlijk iets te ondernemen. Help de ander de drempel over te stappen.

Activiteiten

In de Week tegen Eenzaamheid vonden er allerlei activiteiten plaats die aansluiten op ‘Kom de deur uit’. Van culturele uitstapjes tot wandelingen in de natuur en van georganiseerde gezamenlijke maaltijden tot sportactiviteiten. Veel verschillende organisaties uit de wereld van cultuur, natuur, sport, horeca, gezondheidszorg en welzijn hebben zich hiervoor ingezet. 

Daarnaast vonden diverse lokale evenementen plaats in de zes koplopersteden, bezochten door het hele land vrijwilligers de ruim twintig workshops over het thema eenzaamheid en ‘de deur uit gaan’ en waren tal van vrijwilligers actief in het bezoeken van eenzame mensen. 

Langste eettafel

Op veel plaatsen in Nederland kon gedurende de week aangeschoven worden aan een lange eettafel om met meerdere mensen van een heerlijke maaltijd te genieten onder het motto ‘Samen eten verbindt’. In totaal haalde de Langste Eettafel een lengte van 10 kilometer en 663 meter.

Lees meer

Een impressie en verslagen van de succesvolle en energieke Week tegen Eenzaamheid 2012 in woord, foto en film.