Vooraankondiging: bijeenkomst Jongeren en eenzaamheid

Reserveer alvast in je agenda! Op  8 juni organiseren Coalitie Erbij, CMO Flevoland en GGD Flevoland in Lelystad een regionale platformbijeenkomst met thema Jongeren en eenzaamheid. In 2017 organiseert Coalitie Erbij tien regionale platformbijeenkomsten en dit is de eerste.

Eenzaamheid en jongeren

Hoewel eenzaamheid over het algemeen wordt beleefd als een probleem van ouderen komt ook bij jongeren veel eenzaamheid voor. In Flevoland bijvoorbeeld kampt 38% van de jongeren tussen 19 en 24 jaar met gevoelens van eenzaamheid. De groep jongeren met psychosociale problemen in Flevoland is gestegen van 5% in 2008 naar 8% in 2014.

Sommige eenzame jongeren zijn sociaal onhandig, maar sommigen zijn vooral slachtoffer van een negatieve blik op zichzelf en op hun omgeving. Dat blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Gerine Lodder, die afgelopen jaar hierop promoveerde. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Gerine Lodder haar onderzoeksresultaten.

Daarnaast neem je kennis van de ontwikkelingen rond het thema eenzaamheid, zowel landelijk als lokaal.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor kernleden en leden van Coalitie Erbij, vertegenwoordigers van lokale coalities tegen eenzaamheid, vertegenwoordigers van onderwijs (voortgezet, MBO, HBO), jeugdhulpinstellingen, jeugdgezondheidszorg, welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties en beleidsmedewerkers van gemeenten. Ook organisaties van buiten Flevoland zijn van harte welkom.

Tot een gerichte aanpak komen

We gaan met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren in gesprek over de mogelijkheden om tot een gerichte aanpak van eenzaamheid bij jongeren te komen.

Reserveer vast in je agenda: donderdag 8 juni van 13:00 tot 17:00 uur te Lelystad (exacte locatie is nog niet bekend).

Een uitnodiging ontvangen?

De uitnodiging met het volledige programma verschijnt in mei. Je kunt je nu al aanmelden via aanmelden@cmo-flevoland.nl o.v.v. je naam, organisatie, aantal personen en de datum en plaats van de bijeenkomst.