Vandaag van start: EET met je hart campagne

Tijdens de EET met je hart campagne wordt vanaf vandaag weer in deelnemende restaurants een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd. Gestart met 7 deelnemende restaurants in 2013, zijn er nu ruim 400 restaurants die zich verbinden aan het verzachten van eenzaamheid onder ouderen.

De campagne is een initiatief van Stichting Met je hart, dat aangesloten is bij Coalitie Erbij. Met je hart heeft als missie om kwetsbare ouderen te verbinden. Omdat samen zijn en samen eten, het leven fijner en rijker maakt. 

Initiator van de stichting, Babs van Geel, startte vijf jaar geleden in Utrecht met een pilot met 7 restaurants en al snel volgden restaurants in ’s-Hertogenbosch, Vught en Boxtel met een eerste editie van de EET met je hart campagne. Op 1 november wordt het eerste lustrum in deze gemeenten feestelijk afgetrapt in één van de deelnemende restaurants, in aanwezigheid van ouderen en vrijwilligers van het eerste uur. “Door stichting Met je hart is mijn leven mooier geworden” en “Het heeft mijn leven zoveel leuker gemaakt” is wat deze ouderen zeggen over hun ontmoetingen en nieuwe contacten via stichting Met je hart.

Stichting Met je hart is nu actief in 19 gemeenten. De opbrengst van de succesvolle campagne, waarbij gedurende 6 weken een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel wordt gevraagd, komt volledig ten goede aan wijkgerichte ontmoetingen, waarbij kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen sluiten en weer bij de maatschappij betrokken raken. Een simpel concept met een groot effect. Inmiddels ontmoeten meer dan 1.500 kwetsbare ouderen elkaar structureel en ontstaan nieuwe contacten en vriendschappen.

Kijk op www.metjehart.nl of op Facebook

Foto: Babs van Geel fotografie