Uitnodiging: praat met het ministerie van VWS mee over de aanpak van eenzaamheid

Samen tegen eenzaamheid-praktijktafel op dinsdag 20 februari 9.30 - 12.30 uur, Utrecht

In Nederland heeft ongeveer de helft van de ouderen in meer of mindere mate last van eenzaamheid. Eenzaamheid kan ernstige vormen aannemen en leidt tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Als samenleving leggen we ons daar niet bij neer. U bent daar op een of andere manier al mee aan de slag. Met nu ook een minister die van eenzaamheid tegengaan landelijk werk wil maken, ligt er een kans een (lokale) beweging met elkaar in gang te zetten die (blijvende) impact heeft en mensen kan helpen eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. 

Uitnodiging bijeenkomst lokale veldpartijen

We hebben een aantal snelkookpan-sessies ingepland voor de kennis-partners, de (lokale) veldpartijen en de landelijke partijen om te horen wat er leeft en de eerste contouren van een gezamenlijke aanpak te toetsten. We willen u graag uitnodigen voor de bijeenkomst met de (lokale) veldpartijen.  

Opmaat nieuwe lokale coalities

Tijdens deze ‘Samen tegen eenzaamheid’-praktijktafel, komen we graag samen met u tot een menukaart voor lokale coalities: uit welke werkzame elementen kan gekozen worden om eenzaamheid lokaal te signaleren en te doorbreken? Dit is een mooie opmaat voor de coalitiebesprekingen na de gemeenteraadsverkiezingen. We zien dat er al veel prachtige initiatieven zijn van mensen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuurders die binnen hun invloed het verschil aan het maken zijn in het signaleren en doorbreken van eenzaamheid.

Programma

  • Inloop
  • Opening door dagvoorzitter Pieter Hilhorst
  • Toelichting op aanpak eenzaamheid door Wimke Schuurmans, programmamanager eenzaamheid VWS
  • Pitches door lokale koplopers aanpak eenzaamheid
  • Interview ervaringsdeskundigen en lokale koplopers
  • Ronde tafel gesprekken: input ophalen van goede voorbeelden en aanpakken die lokaal werken
  • Plenaire terugkoppeling
  • Lunch

In de week voor deze bijeenkomst ontvangt u het volledige programma. Locatie is Supernova, Jaarbeursplein, Utrecht.

Wij kijken uit naar een mooie ontmoeting en hopen u de 20ste te mogen verwelkomen!  

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Tafel landelijke organisaties en bedrijven op 22 februari

Bent u een bedrijf of organisatie met een landelijk bereik? En bent u geïnteresseerd wat u kunt doen en betekenen om eenzaamheid in Nederland te verminderen? Meld u dan aan voor de bijeenkomst op 22 februari van 18:00 tot 21:00 uur in Westerliefde, Amsterdam, met landelijke partijen. Ga naar het aanmeldformulier