Meer dan handen Vrijwilligersprijs voor Resto VanHarte

Resto VanHarte heeft de Meer dan handen Vrijwilligersprijs 2018 gewonnen in de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten. "Mooi zijn de ontmoetingen tussen allerlei verschillende mensen."

Ook het lokale project GOUDasfalt uit Gouda en de vrijwilliger Abdellah Aknin van Weekendschool Tilburg kregen een juryprijs. Publieksprijzen waren er voor ANWB AutoMaatje, De Grootste Gehaakte Deken uit Leeuwarden en Ammy van der Weide-van Wezel uit Goeree-Overflakee. Uitreiking was vrijdag 2 februari.

Mooie ontmoetingen

De jury noemde Resto VanHarte een waardevol initiatief. “Mooi zijn de ontmoetingen tussen allerlei verschillende mensen. De jury vindt het prijzenswaardig hoe het project zich weet te vernieuwen. De vrijwilligers kunnen zich ontwikkelen en nemen soms zelf het heft in handen. Vooral de nieuwe VanHarte Academie draagt daar aan bij. Ook het Resto VanHarte social food festival is vernieuwend.”

Resto VanHarte is een van de kernleden van Coalitie Erbij. 

Vrijwilligers maken het verschil

Het thema dit jaar was ‘Vrijwilligers maken het verschil’. De vakjury beoordeelde de projecten daarom vooral op hoe zij met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving. De Grootste Gehaakte Deken is bijvoorbeeld een burgerinitiatief dat vanuit Leeuwarden over heel Nederland verspreid werd dat mensen verbindt door samen te haken. 

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Lees ook