Kunst en cultuur tegen eenzaamheid op tien speciale Kom erbij Festivals

In 2018 vinden tijdens de Week tegen Eenzaamheid voor het eerst tien speciale Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals plaats. Verspreid over het land, organiseren tien centra voor de kunsten gevarieerde en aantrekkelijke programma’s om de strijd tegen eenzaamheid te versterken.

Vanuit kunst en cultuur willen de centra voor de kunsten bijdragen aan effectieve interventies tegen eenzaamheid en een krachtig middel zijn om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken.

Eigen invulling

De festivals vinden plaats in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Eindhoven, Lelystad, Oldenzaal, Rijswijk, Rotterdam, Sneek en Walcheren. De verschillende centra voor de kunsten geven elk een heel eigen invulling aan het programma. (Lees meer over de afzonderlijke steden.)

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober.

Organisatie

De Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals zijn een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met Cultuurconnectie en het LKCA. De festivals worden mogelijk gemaakt door het VSBfonds.