Kom erbij in Amsterdam!

De aanpak van eenzaamheid heeft prioriteit in de gemeente Amsterdam. Dat zien we terug in de Week tegen Eenzaamheid met op 40 plekken de mogelijkheid samen te eten en een special in Pakhuis de Zwijger. 

Samen aan tafel

Van 21 september tot 1 oktober worden op verschillende plekken in Amsterdam Eettafels georganiseerd. Hier kun je aanschuiven bij én met andere buurtbewoners. De eettafels worden geïnitieerd door Coalitie Erbij Amsterdam.

Zo organiseert Buurtrestaurant De Boomspijker op 29 september in het centrum een speciaal geluksprogramma met spelletjes, een talkshow en een 'geluksmenu'. Op diezelfde dag is er een ontbijt voor 100 man bij de IKEA. 

Ook zijn er een ontbijt met Humanitas, een luxe diner in The Grand van het Rode Kruis, een ontbijtje tussen de daklozen in een inloophuis van De Regenboog Groep en een lunch in een Goodwillcentrum van Leger des Heils.

Eenzaamheid in Pakhuis de Zwijger

In samenwerking met de gemeente en Coalitie Erbij Amsterdam biedt Pakhuis de Zwijger de hele week een special rond het thema eenzaamheid. Door verhalen te delen en het gesprek met elkaar te voeren wil Pakhuis de Zwijger eraan bijdragen het taboe op eenzaamheid te doorbreken. 

In De Zwijger kun je met elkaar aan tafel tijdens het Buddy diner , luisteren naar persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Kader Abdolah in het openingsprogramma en wordt er in diverse talkshows met elkaar gepraat over armoede, sociaal ruimtelijk ontwerpen en eenzaamheid onder migranten en millennials in Amsterdam. 

Met deze programma’s wordt getoond om wie het gaat en wat eenzaamheid met mensen doet. En met de Meet & Greet ontmoet je ook nog eens initiatiefnemers die zich inzetten tegen eenzaamheid en ontdek je wat je zelf kan doen!

Overzicht activiteiten in Amsterdam

Alle activiteiten en contactgegevens vind je op Lieveamsterdammer.nl, de website van Pakhuis de Zwijger en de gemeentewebsite

Week tegen Eenzaamheid

In aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid laten we een selectie van de honderden lokale Kom erbij-activiteiten zien. Jouw activiteit hier? Mail m.vandijck@coalitieerbij.nl. Lees verder over de Week tegen Eenzaamheid