Kerstconcert Aandacht voor eenzaamheid - en vele kerstdiners

Op 20 december vindt in het Concertgebouw in Amsterdam het jaarlijkse Kerstconcert 'Aandacht voor eenzaamheid' plaats. Een zaal vol ouderen en vrijwilligers van bij Coalitie Erbij aangesloten organisaties. Het concert wordt georganiseerd door Coalitie Erbij, het Nationaal Ouderenfonds en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Maatschappelijke organisaties zetten zich in voor fijne dagen, ook voor wie alleen is

Het is een van de vele activiteiten die in de kerstperiode worden georganiseerd door landelijke en lokale organisaties en bedrijven. Een greep uit de activiteiten waar kernleden of leden van Coalitie Erbij bij betrokken zijn:

  • Woensdag 19 december was het feest voor 100 ouderen in het Van der Valk hotel Amsterdam Overamstel, waar het Ouderenfonds i.s.m. het hotel een diner organiseerde. Dat deden zij de afgelopen jaren voor in totaal 50.000 mensen. Ook hield het Ouderenfonds een kerstkaarten-actie
  • KPN Mooiste Contact Fonds houdt Mooiste Contact Kerstdiners voor eenzame ouderen. Zoals deze (filmpje!) in het bedrijfsrestaurant van KPN met Frans bauer.
  • Met kerst gaan leerlingen van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem op pad om ouderen een vrolijk kerstpakketje aan te bieden, een initiatief van de Riki Stichting.
  • Resto VanHarte houdt etentjes waaronder het Joris’ kerstboomdiner, i.s.m. KRO-NCRV. Kersthartjes om het diner van mensen die het nodig hebben te sponsoren kunnen nog steeds besteld worden. 
  • Het Leger des Heils houdt kerstfeesten, onder meer deze avond met zevenhonderd (!) mensen. Ook de Kerstpotten-actie is weer van start.
  • De Zonnebloem, Ben, PostNL en Omapost zorgden er samen voor dat er 65.000 kaartjes zijn verstuurd naar mensen die wat lieve woorden kunnen gebruiken tijdens de dagen rond kerst.
  • RCN Vakantiepark in Dwingeloo stelde i.s.m. Hetvakantiebureau.nl van 10 tot 14 december haar deuren open voor een midweek voor 100 eenzame ouderen.

Coalitie Erbij wenst iedereen fijne dagen toe.

Mis je een de activiteiten van jouw organisatie? Mail m.vandijck@coalitieerbij.nl