Kampen: "Kom Erbij Festival was groot feest voor iedereen"

Humanitas Kampen, de Bibliotheek Kampen, de Vrijwilligerscentrale en diverse andere organisaties, kijken terug op een geslaagd Kom Erbij Festival op 28 september in de Week tegen Eenzaamheid. "Het was een levendig festival", aldus Petra Stevering van Humanitas Kampen. "Een feest voor alle mensen uit de regio."

"Het festival werd druk bezocht. Mensen hebben genoten van de muziek, de broodjes, het knutselen voor jong en oud en mooie gesprekken met elkaar", vertelde Stevering na afloop. Humanitas is sinds 2016 in Kampen initiatiefnemer van het Kom Erbij Festival. "Hoewel het is opgestart om eenzaamheid te bestrijden, is het inmiddels een feest voor alle mensen uit de regio. 'Niemand in Kampen hoeft eenzaam te zijn. Daarom werken we nauw samen met andere organisaties om de eenzaamheid in Kampen aan te pakken."

Erbijkampen.nl

Burgemeester Bort Koelewijn opende op het festival de nieuwe website erbijkampen.nl. Met deze website willen de organisatoren aandacht vragen voor eenzaamheid als maatschappelijk probleem, maar er tegelijkertijd ook iets aan doen. "Humanitas Kampen vindt het belangrijk dat mensen die zich eenzaam voelen gemakkelijk kunnen vinden hoe en waar ze ondersteuning kunnen krijgen om deze eenzaamheid aan te pakken", aldus Stevering. "We gaan, in samenwerking met andere organisaties, deze site van relevante informatie voorzien."

Lees meer over de Week tegen Eenzaamheid