In Haarlem kun je een levend boek over eenzaamheid lenen

Op zaterdag 11 november kunnen bezoekers van Winkelcentrum Haarlem Schalkwijk over uiteenlopende onderwerpen een ‘levend’ boek lenen. De levende boeken zijn onderdeel van de 'Mensenbieb'. Deze bestaat uit mensen die buiten de maatschappelijke ‘norm’ vallen met bijzondere verhalen.

Zonder betaling kan de lezer, in een gesprek, het opmerkelijke verhaal leren kennen achter het boek en het label. Het assortiment van de Mensenbieb in Haarlem bestaat uit tien levende boeken met verschillende labels zoals eenzaamheid, gevlucht zijn, schizofrenie, bahai-geloof en dakloos worden. De leestijd bedraagt 20 minuten per boek.

Iedereen is van harte welkom om zonder betaling het gesprek aan te gaan met deze bijzondere levende boeken.

Verbinding

Op initiatief van Bureau voor Discriminatiezaken Kennemerland en het Haarlems Platform voor Religie en Levensbeschouwing wordt de Mensenbieb in Haarlem georganiseerd. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in de samenleving. Op woensdag 22 november vindt er ook een Mensenbieb plaats; daarna begin 2018 weer.

Om verder te lezen