Gemeente Twenterand bevraagt inwoners met 'opiniebus' over eenzaamheid

Veel informatie over eenzaamheid in de gemeente heeft gemeente Twenterand vrijdag 23 februari opgehaald door een dag lang op straat enquêtes af te nemen. Dat deden de enquêteurs met een oude Amerikaanse schoolbus, die meteen veel bekijks trok. 

De gemeente Twenterand vindt het belangrijk om iets tegen eenzaamheid te doen, schrijft ze op haar website. Daarom werd in de vier grote kernen Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar en Vriezenveen met inwoners het gesprek over eenzaamheid aangegaan. 

Vragen die aan de orde kwamen, zijn onder andere of inwoners vinden dat ze voldoende contacten met anderen hebben, of ze zich wel eens eenzaam voelen of dat ze iemand in de buurt of hun familie kennen die eenzaam is. Er is ook gevraagd wat mensen zelf al doen of willen doen om iemand te helpen die eenzaam is.

De bereidheid onder inwoners om hun mening, ervaring en ideeën over eenzaamheid te delen, was groot, aldus de gemeente. De (anoniem) verzamelde informatie vormt mede basis voor te ontwikkelen beleid. In totaal werd met 165 respondenten gesproken.

Lees verder