Deelnemers gezocht voor tv-portretserie 'Wie kent mij nog?'

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zendt de EO op NPO2 van maandag tot en met vrijdag de portretserie 'Wie kent mij nog?' uit. Hierin worden vijf mensen, jong en oud, geportretteerd die zich eenzaam voelen of bijna niemand (meer) om zich heen hebben.

In een 8 minuut durend portret vertellen deze mensen hoe hun eenzaamheid is ontstaan. Hoe voelen zij zich? En waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten?

Tijdens de uitzending wordt een oproep gedaan en gevraagd of er mensen zijn die met de geportretteerde in contact wil komen om zo het leven van deze persoon iets minder eenzaam te maken. Wellicht zijn er zelfs oud bekenden die graag weer in contact willen komen met hun oude vriend(in) of buur.

Kerstdiner

Tijdens een reünie, die op kerstavond wordt uitgezonden, gaan de geportretteerden met elkaar aan tafel, terwijl zij genieten van een diner. Samen kijken ze terug op de serie en vertellen ze of, en zo ja in welke mate, hun leven na de oproep is veranderd.

Wil jij meedoen?

Voel jij je eenzaam en heb je niemand (meer) om je heen, en wil je hierover praten? Dan komt de redactie van Wie kent mij nog? graag met jou in contact. Stuur een mail met je contactgegevens naar wiekentmijnog@eo.nl of vraag vrijblijvend meer informatie. 

Vorig seizoen

Tijdens de vorige Week tegen Eenzaamheid werd de eerste serie van Wie kent mij nog? uitgezonden. De afleveringen zijn hier terug te kijken.

Ook Coalitie Erbij zoekt ervaringsdeskundigen eenzaamheid

TV niet je ding, maar wel geïnteresseerd om bijvoorbeeld je verhaal te doen in een tijdschrift of op een website? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid krijgt Coalitie Erbij veel verzoeken van media of wij iemand kennen die over zijn of haar ervaringen met eenzaamheid wil praten. Coalitie Erbij werkt graag mee aan deze verzoeken, omdat wij het belangrijk vinden dat in de media eenzaamheid zichtbaar is. Zo wordt het onderwerp bespreekbaar en bovendien kunnen ervaringsverhalen heel betekenisvol zijn voor andere mensen die zich eenzaam voelen. Daarom komen wij graag in contact met mensen die zich eenzaam voelen of hebben gevoeld, en erover willen vertellen wat dit met hen doet, hoe ze ermee omgaan en hoe zij er wat aan doen of hebben gedaan. Dit kan zijn om mee te werken aan mediaverzoeken, of voor een artikel op onze website www.eenzaam.nl, kijk daar maar eens bij de verhalen.

Geïnteresseerd? Of wil je meer weten? Mail Marc van Dijck van Coalitie Erbij: m.vandijck@coalitieerbij.nl