Coalitie Oegstgeest kondigt 'stevig' actieplan eenzaamheid aan

De nieuwe coalitie van VVD, CDA en lokale partij PrO in Oegstgeest heeft specifiek aandacht voor eenzaamheid in haar gisteren gepubliceerde akkoord: er komt een 'stevig' actieplan eenzaamheid.

"In navolging van hetgeen de afgelopen periode is gebeurd, zowel binnen als buiten Oegstgeest, komen wij met een stevig Actieplan Eenzaamheid. Dit actieplan stellen wij in samenspraak met inwoners en maatschappelijke partners op. De gemeente neemt een actievere rol om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan, bestaande initiatieven aan elkaar te verbinden en vraagverlegenheid terug te dringen."

Voor het actieplan eenzaamheid is samen met een lokaal preventieakkoord en sociale makelaar (om initiatieven van gemeente, maatschappelijke organisaties en burgers beter met elkaar te verbinden) een budget voor 125.000 euro opgenomen voor de komende twee jaar; daarna 100.000 euro. 

Daarnaast moet openbaar vervoer in alle wijken de mobiliteit van ouderen vergroten en moeten mantelzorgers betere toegang hebben tot respijtzorg.

Bron: gemeente Oegstgeest