Coalitie Erbij wenst je fijne feestdagen en alle goeds voor 2019!

We hopen dat ook in het nieuwe jaar veel mensen zich gaan inzetten om de eenzaamheid in onze samenleving te voorkomen of te verminderen. En dat we niet vergeten te investeren in onze eigen betekenisvolle sociale relaties.

Dat zal gebeuren zonder Coalitie Erbij. Coalitie Erbij beëindigt per 1 januari 2019 na 10 jaar haar activiteiten

Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij:

“Het stokje wordt doorgegeven. Aan het ministerie van VWS. (Lees meer www.eentegeneenzaamheid.nl) Aan gemeenten. Aan een nieuwe brede landelijke coalitie en aan lokale coalities die komende jaren in rap tempo zullen verschijnen. Onze belangrijkste doelstellingen zijn bereikt: eenzaamheid staat op de kaart en het bewustzijn dat er in Nederland veel eenzaamheid voorkomt, en dat het belangrijk is om eenzaamheid zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen, is sterk gegroeid.”

Feestdagen

Tijdens de feestdagen kan eenzaamheid zich extra laten voelen. Maatschappelijke organisaties zetten zich in voor fijne dagen, ook voor wie alleen is. December is een maand vol kerstdiners, concerten en uitstapjes voor mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Kernleden en leden van Coalitie Erbij zetten zich in.

Luisterlijn

Behoefte aan een gesprek, anoniem? Ook tijdens de feestdagen zitten dag en nacht vrijwilligers van de Luisterlijn klaar om een luisterend oor te bieden. 0900-0767 (5 ct/min). Chatten kan ook, kijk op www.deluisterlijn.nl.

Hartelijke groet,
Het team van Coalitie Erbij