Campagne 'Rotterdammers laten elkaar niet alleen' gestart

Met de campagne 'Rotterdammers laten elkaar niet alleen' vraagt de gemeente Rotterdammers om naar elkaar om te kijken. Samen iets leuks doen is de beste manier om eenzaamheid of isolement tegen te gaan, aldus de gemeente. 

"Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid, terwijl het heel gewoon is. Iedereen kan zich wel eens eenzaam voelen. Maar als het langer duurt, kan iemand afgezonderd raken. In Rotterdam laten we dat niet gebeuren!"

Pannakampioen Jeand Doest en het Oldstars Walking footballteam uit Hillegersberg werkten mee aan het filmpje 'Ik laat je niet alleen' om te laten zien hoeveel plezier je met elkaar kunt hebben.

Voor Mekaar

Een warme begroeting, boodschappen halen voor een buurman, samen een rondje wandelen of even die lamp ophangen. Met aandacht voor elkaar samenleven. In Rotterdam zijn er allerlei initiatieven die contacten in de buurt stimuleren en eenzaamheid tegengaan. Meer weten? Kijk op de pagina Voor Mekaar

Week tegen Eenzaamheid

De gemeente Rotterdam begint de campagne 'Rotterdammers laten elkaar niet alleen' in aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid, die op 21 september aanstaande begint.

Coalitie Erbij Rotterdam

Coalitie Erbij Rotterdam verbindt (welzijns-/zorg-) organisaties en professionals die sociale betrokkenheid onder Rotterdammers vergroten. Op haar website heeft de coalitie een activiteitenoverzicht van de aangesloten organisaties. Kijk op de website van Coalitie Erbij Rotterdam