Bijzondere theatertournee Thuislozen op 10 oktober van start

In de nieuwe theatertour Thuislozen van Theater Utrecht en Adelheid Roosen wordt een kwetsbare groep op een bijzondere manier in beeld gebracht. Eenzaamheid is nooit ver weg. Op 10 oktober gaat de voorstelling in Utrecht in première.

Theaterevenement

Thuislozen is een theaterevenement dat je beleeft in de zaal én op het podium. Regisseurs Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen dagen je uit na te denken over hoe we beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol je speelt. Voor de voorstelling spraken Delpeut en Roosen per speelstad met lokale mensen die zich persoonlijk of via een organisatie op de een of ander manier bezig houden met de zorg voor die minder gefortuneerde medemens.

Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. In Thuislozen (1997) toont de Zweedse schrijver Lars Norén een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe ‘gewone’ mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar de minder gefortuneerde mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet? 

Tournee: 10 oktober t/m 1 december 2018. Lees verder op de website van Theater Utrecht

Lokale 'helden'

In elke voorstelling spelen lokale 'helden' zoals een wethouder, actieve vrijwilligers of betrokken hulpverleners uit de stad zichzelf in het stuk. Bekijk hier de video van de eerste ontmoeting met hen in Stadsschouwburg Utrecht.