Alleen en behoefte aan een gesprek? Ook tijdens kerst en rond jaarwisseling

Ook tijdens de kerstdagen en rond de jaarwisseling zijn de telefoonlijn en chat van Sensoor bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek.

Voor veel mensen is kerst een tijd van ontmoeting en gezelligheid. Helaas is dat door omstandigheden niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen voelen zich in deze periode verdrietig of eenzaam. Ze zouden met iemand willen praten, maar weten niet met wie.

Vrijwilligers van Sensoor zijn online en zitten aan de telefoon met de kerstdagen en de jaarwisseling om te chatten en te bellen met mensen die zich alleen voelen en hun verhaal kwijt willen.

Voor contactgegevens kijk op de website van Sensoor. Voor de regio Amsterdam kun je ook kijken bij Hulplijn Amsterdam.

Eenzaamheid

“Eenzaam ja, vooral deze dagen. Ik heb 4 buurtbewoners uitgenodigd voor de tweede kerstdag. Deze dagen kan je niet alleen zijn, eigelijk iedere dag niet.”

Dit bericht stuurde een bezoeker van onze Facebook-pagina. Hij zorgt er zelf voor dat hij niet de hele kerst alleen thuis is. Zo’n actie is niet voor iedereen weggelegd. Ieders omstandigheden zijn anders.

Hulpverleners spreken ook wel van ‘vraagverlegenheid’ en ‘handelingsverlegenheid’. Hoewel veel mensen graag een ander helpen, is het toch moeilijk hulp te vragen. Of een uitnodiging te doen. Tegelijk, mensen die graag iets doen voor een ander, vinden het moeilijk om dat aan te bieden. Geen handige combinatie.

De website Eenzaam.nl biedt informatie, verhalen en tips voor mensen die last hebben van eenzaamheidsgevoelens, en voor mensen die iets willen doen voor een ander.