Alkmaar: Kom erbij Festival 'Aan tááááááfel'

Vier kunstenaars gaan tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Alkmaar de wijken in en nodigen iedereen uit plaats te nemen aan tafel. Ze zijn te vinden op straat, bij de Albert Heijn, in een park en bij allerlei activiteiten in buurthuis en wijkcentrum. Tijdens deze dagen wordt kunst ingezet als middel om te ontmoeten en te verbinden.

Er is een uitgebreid programma, waarin ontmoeting steeds centraal staat. Alkmaarders kunnen even aanschuiven voor een kopje koffie, blijven iets langer zitten om ook te tekenen, mee te zingen of een eigen “Hart voor de Wijk” te maken. Met het OVERDIER-project in Overdie kun je op de foto met je huisdier en in huis van de wijk Alkenhorst kan een hele middag gedanst worden.

Ook zijn er op diverse momenten diners, georganiseerd i.s.m. Resto VanHarte, Overdie Schept op, Dutch Cook, Albert Heijn en Alkenhorst. Tijdens het eten zijn er optredens en activiteiten zoals bijvoorbeeld van het RJO, het grote jongeren orkest van Artiance.

Kom erbij Festivals

'Aan tááááááfel' is een initiatief van Artiance. In 2018 vinden in de Week tegen Eenzaamheid voor het eerst tien speciale Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals plaats. Verspreid over het land, organiseren tien centra voor de kunsten gevarieerde en aantrekkelijke programma’s om de strijd tegen eenzaamheid te versterken. Zoals in Alkmaar. Kijk hier voor de andere tien festivals

Lees hier een interview met Hanneke Vries, theatermaker en projectleider bij Artiance: "Kans voor samenwerking cultuurparticipatie en sociaal domein".

Ga naar de website van Artiance

Week tegen Eenzaamheid 2018

Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Met honderden activiteiten door het hele land. Lees hier over de Week tegen Eenzaamheid en houd ons nieuwsoverzicht in de gaten voor een indruk van de activiteiten in het land!

Week tegen Eenzaamheid

Foto: Tineke Hoogendam