23.000 kerstpakketten uitgedeeld aan ouderen

Kerst is een feest van samenzijn en aandacht voor elkaar. Met veel plezier organiseert de Riki Stichting in de decembermaand opnieuw een landelijke activiteit voor ouderen: samen met diverse Zonnebloemafdelingen, verzorgingshuizen en basisscholen worden 23.000 kerstpakketten uitgedeeld.

Liefdevolle aandacht voor ouderen staat hierbij centraal. Met deze actie laat de Riki Stichting de oudere medemens weten dat er aan hen gedacht wordt. Persoonlijke, herhaalde aandacht draagt structureel bij aan verbeteren van het welbevinden van ouderen.

Vijftig verzorgingshuizen en basisscholen

Op uitnodiging van de Riki Stichting organiseren ruim vijftig verzorgingshuizen en basisscholen gezellige activiteiten waarbij jong en oud elkaar met elkaar in contact komen. Basisschoolleerlingen gaan op bezoek bij naburige verzorgingshuizen om samen met ouderen te ontbijten, kerstversiering of kerststukjes te maken of liedjes te zingen en de pakketten uit te delen.

Waardevolle ontmoetingen

Het blijken elk jaar weer waardevolle ontmoetingen voor zowel de ouderen als de kinderen. De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis krijgen ook een kerstpakket mee naar huis. Niet voor zichzelf, maar om tijdens een bezoekje persoonlijk te geven aan een oudere in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een familielid of iemand in de buurt.

De Zonnebloem

Ook trekken dit jaar weer vele vrijwilligers van ruim 50 Zonnebloemafdelingen erop uit om een kerstbezoekje te brengen aan hun gasten om hen persoonlijk een kerstpakketje te overhandigen.

23.000 pakketten

In totaal worden er dit jaar ruim 23.000 kerstpakketten uitgedeeld aan ouderen en aan gezinnen die iets extra’s kunnen gebruiken. Het zijn betekenisvolle ontmoetingen voor alle betrokkenen.

Herhaalde aandacht

Elk seizoen organiseert de Riki Stichting door het hele land activiteiten om positieve aandacht te geven aan ouderen. Daar zet de Riki Stichting zich al meer dan 10 jaar voor in. De Riki Stichting wil tevens mensen inspireren om ook iets te doen voor ouderen in hun omgeving.

Lees ook