“De winkeliers boden direct hun hulp aan”

De slingerende eettafel in het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg zag er prachtig uit. Op 26 september 2017 lunchten tweehonderd mensen samen aan de Langste Lunchtafel. De lunch was een initiatief van ZorgMies en de winkeliersvereniging.

De lunchtafel is georganiseerd in drie weken tijd door de mensen van het hoofdkantoor van ZorgMies Nederland in Zwijndrecht, die ‘iets’ wilden doen in de Week tegen Eenzaamheid. ZorgMies is een particuliere mantelzorgorganisatie die niet-medische zorg aan huis levert. De winkeliers van Hema, Grand Bras, Albert Heijn en Jumbo dachten mee en boden direct hun hulp aan, evenals de firma Lydison die kosteloos de tafels en stoelen leverde. Daarnaast doneerde De Ronde Tafel Zwijndrecht nog een mooi bedrag.

Hartverwarmende reacties

Zo’n 200 mensen meldden zich aan om te komen lunchen. "De reacties die we hebben gekregen, zijn hartverwarmend, vertelt Margriet Melles van ZorgMies: “We zagen veel blije gezichten, mensen die gezellig met elkaar zaten te praten tijdens de lunch en ons na afloop vertelden dat dit een dag met een gouden randje was.” Gedanst werd er ook, bij het (belangeloze) optreden van Justine Pelmelay en Lou Prince.

Volgend jaar weer

ZorgMies is vast van plan van de lunchtafel een jaarlijks evenement te maken. “De winkeliers van Walburg en de gemeente Zwijndrecht hebben hun medewerking al toegezegd. Daarnaast willen we de 25 vestigingen die we verspreid over Nederland hebben er volgend jaar ook bij betrekken. Dit jaar beginnen we wel eerder met de organisatie, want in bijvoorbeeld het aanvragen van de vergunning met het oog op de (brand)veiligheid gaat veel tijd in zitten.”

Lees ook

Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid!

Van 27 september tot en met 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Doe je ook mee? In aanloop naar de Week laten we in een serie artikelen zien hoe hoe mensen door het hele land een activiteit organiseren. Zoals ZorgMies in Zwijndrecht.

Meer weten over het organiseren van een activiteit? Lees verder