ZorgDier

Stichting ZorgDier Nederland
ZorgDier ontwikkelt en biedt programma’s aan waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om zoveel mogelijk kwetsbare medemensen te ondersteunen met behulp van huisdier ondersteunde activiteit en therapie.

Over ons

Stichting ZorgDier Nederland is opgericht met als doel gekwalificeerde vrijwilligers met hun huisdier in te zetten bij zorg- en welzijnsinstellingen.

Een dier als gezelschapsvriend en kameraad is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Mensen kunnen echter beperkingen krijgen waardoor ze niet (meer) voor hun eigen huisdier kunnen zorgen. Stichting ZorgDier Nederland vindt dat deze mensen ook moeten kunnen genieten van de vriendschap en de bijzondere kracht die huisdieren te bieden hebben.

Eenzaamheid

Uit de researchresultaten ter ondersteuning van het project Dierbaar Huisbezoek blijkt dat dit een goed onderbouwde activiteit is die ook het gevoel van eenzaamheid kan verminderen.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.