Vereniging NOV

Vrijwilligerswerk
Op veel verschillende manieren doen er mensen vrijwilligerswerk om anderen die last hebben van eenzaamheid te steunen. Ook is het gaan doen van vrijwilligerswerk een goede optie voor iemand die zich eenzaam voelt of behoefte heeft aan meer sociale contacten.

Over ons

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de netwerk- en belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Bij Vereniging NOV zijn 370 (koepel)organisaties aangesloten. Inhoudelijk bestrijken de lidorganisaties het gehele maatschappelijke spectrum: sport, zorg, groen, veiligheid, jeugd, kunst, cultuur, kerken, politiek enzovoort.

'Mensen betrekken op hun interesse'

Vereniging NOV en Coalitie Erbij organiseerden 16 juni 2015 een verkenningsbijeenkomst over de rol van het brede vrijwilligerswerk in het betrekken van mensen met eenzaamheidsproblematiek of het voorkomen van eenzaamheid. Deze bijeenkomst was georganiseerd voor koplopers van Coalitie Erbij en vrijwilligersorganisaties, verbonden aan het NOV. Doel was om met elkaar te verkennen welke rol ‘unusual suspects’ kunnen spelen in de lokale aanpak van eenzaamheid en welke verbindingen er te maken zijn met de ‘usual suspects’ in de coalitie tegen eenzaamheid. Download het inspiratiedocument Mensen betrekken op hun interesse onderaan deze pagina.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.