Rode Kruis

Rode Kruis
Met projecten als 'Sterk door je netwerk' en contactcirkels helpt het Rode Kruis kwetsbare en eenzame mensen sterker en zelfredzamer te worden.

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis telt ruim 30.000 vrijwilligers in meer dan 250 afdelingen. Zij bieden noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp en activiteiten waarmee mensen worden voorbereid op een noodsituatie. Ook helpt het Rode Kruis kwetsbare mensen sterker en zelfredzamer te worden - in het buitenland  én in Nederland.

Sterk door je netwerk

Een van de activiteiten in Nederland is de cursus 'Sterk door je netwerk'. Met goede contacten in de buurt kun je in noodsituaties altijd een beroep doen op iemand die dichtbij woont. Met 'Sterk door je netwerk' leren deelnemers hoe zij deze contacten in hun buurt maken. Daarnaast leren zij hulp te vragen aan de mensen in hun netwerk. Dat lijkt erg vanzelfsprekend en makkelijk, maar hulp vragen is vaak nog moeilijker dan hulp bieden.​

Contactcirkels

Een ander project van het Rode Kruis: met een contactcirkel blijf je niet onopgemerkt. Als deelnemer van de cirkel, hoor je bij een groep mensen die op elkaar letten. Elke dag neemt dezelfde persoon kort contact met je op om te informeren of alles goed gaat. 

Werkgebied

Landelijk

Contact

contactcenter@redcross.nl

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.