Resto VanHarte

Resto VanHarte
Resto VanHarte brengt mensen in wijken en steden samen in toegankelijke eetgelegenheden, de zogenaamde Resto’s. Hét recept voor een betere buurt! Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden.

Over ons

Eenzaamheid tegengaan doet Resto VanHarte door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap. Mensen van jong tot oud en met verschillende religies, culturen en achtergronden. “De eetkamer als ontmoetingsplek en de maaltijd als bindmiddel.”

Een netwerk bieden

Ook probeert Resto VanHarte geïsoleerde mensen en groepen een netwerk aan te bieden, hen te activeren of te (re)-integreren. Het gaat erom dat zij uit hun sociaal isolement worden gehaald en weer meedoen in de samenleving. Resto VanHarte werkt hiervoor samen met belangrijke personen uit de wijk zoals de wijkagent, de dominee, de imam en huisarts. Maar ook met instanties op het gebied van o.a. zorg- en welzijn, re-integratie, werkgelegenheid, veiligheid en religie.

Samen eten

Resto VanHarte zet jaarlijks meer dan 170.000 maaltijden op tafel. Meer dan 4.500 vrijwilligers zetten zich hiervoor in op 59 locaties, verspreid in het land. Dat worden er steeds meer.

Resto VanHarte is kernlid van Coalitie Erbij.


Werkgebied

Landelijk

Contact

Zie de contactgegevens op de website van Resto VanHarte

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.