Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland
Eenzaamheid is een thema is dat voor veel (met name chronische) patiënten speelt. Daarom wil Patiëntenfederatie Nederland aandacht vragen voor dit complexe probleem.

Over ons

Veranderingen in de zorg, zoals het langer zelfstandig thuis blijven wonen, kunnen de komende jaren eenzaamheid doen toenemen en maken een brede maatschappelijke aandacht voor het probleem noodzakelijk. Ook voor Patiëntenfederatie Nederland. Het hebben van een chronische ziekte is al heel lang bekend als één van de grootste risicofactoren op het ervaren van sterke eenzaamheidsgevoelens. Bij sommige van de bij Patiëntenfederatie Nederland aangesloten organisaties is eenzaamheid reeds een terugkerend thema. De federatie vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties en maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben.

Chronische ziekte en eenzaamheid. Verhalen uit de praktijk

In 2018 heeft Patiëntenfederatie Nederland een boekje uitgebracht met vijf korte verhalen die het eenzaamheidsprobleem voor mensen met een chronische ziekte laten zien. Download het boekje als pdf via de link onderaan de pagina.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.