Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier

Stichting OOPOEH
Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden door senioren als maatje van een hond in de buurt in te zetten.

Over ons

De stichting zet senioren in als maatje, als ‘OOPOEH’, voor honden in de buurt. OOPOEH slaat hiermee drie vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. En voor de duidelijkheid: OOPOEH is géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.

Een socialer leven

Stichting OOPOEH is in 2012 opgericht door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en senioren meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Het werk van Stichting OOPOEH levert een positieve bijdrage aan een socialer en actiever leven voor senioren. Dit blijkt uit twee impactmetingen (pdf) uitgevoerd door PwC.

Nationale Eenzaamheid Prijs 2016

Omdat Stichting OOPOEH eenzaamheid bij senioren voorkomt en bestrijdt door ze te verbinden aan een hond en een baasje in de buurt, won het in 2016 de Nationale Eenzaamheid Prijs.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Meike Zwaan
020-7853745
info@oopoeh.nl

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.