Nationaal Ouderenfonds

Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Ouderen doen bij de diensten en activiteiten van het fonds sociale contacten op zodat ze zich minder alleen voelen, en het Ouderenfonds zorgt dat ze zichzelf beter kunnen redden.

Over ons

Een van de activiteiten van het Ouderenfonds is de BoodschappenPlusBus. Vrijwilligers met kleine busjes halen ouderen op om gezamenlijk boodschappen te doen of een uitstapje te maken. Voor ons heel gewoon maar voor veel ouderen iets om lang naar uit te kijken.

Mevrouw Snel (84 jaar) uit Doorn: "Hierdoor kom ik eindelijk weer ergens en blijf ik onder de mensen. Ik ben slecht ter been en mijn familie woont ver weg, anders had ik alleen gezeten. Ik heb mensen die ik via de BoodschappenPlusBus heb leren kennen, zelfs al op bezoek gehad."

Andere activiteiten: Zomeruitjes, Kerstdiners, Zilverlijn, Match

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld de Zomeruitjes en Kerstdiners of de OuderenOmbudsman (0800 1325 - gratis) die mensen de weg wijst in het woud van regelingen en klachten inventariseert. Sinds 2016 heeft het Ouderenfonds de Zilverlijn, waarbij vrijwilligers bellen met ouderen die behoefte hebben aan een praatje. Met Match koppelt het Ouderenfonds sinds 2017 wensen van ouderen aan vrijwilligers.

Het Nationaal Ouderenfonds is kernlid van Coalitie Erbij.

Werkgebied

Landelijk

Contact

0800 1325 (gratis)
info@ouderenfonds.nl

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.