IVN Natuureducatie

IVN
Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress en dat natuur en natuurbeleving een rol kunnen spelen in het vergroten van sociaal contact. Het IVN biedt daarom wetenschappelijk bewezen groene interventies aan.

Over ons

Het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt door middel van (vergroenings)projecten, campagnes en natuuractiviteiten. De organisatie bestaat uit een beroepsvereniging en een landelijk netwerk van meer dan 170 lokale vrijwilligersafdelingen met natuurgidsen. Een van de thema’s is Natuur & Gezondheid.

Natuur & Gezondheid

Binnen het thema Natuur & Gezondheid zet IVN zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen of mensen met een specifieke zorgvraag, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden. Voorbeelden zijn het programma Grijs Groen & Gelukkig & IVN Biowalking. Dit doet IVN door middel van wetenschappelijk bewezen groene interventies en samenwerking met de zorgbranche.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.