Impuls, onderzoekscentrum maatschappelijke zorg

Impuls
Impuls werkt onder meer aan het ontwikkelen, helpen implementeren en evalueren van interventies in het sociale domein, zoals rond eenzaamheid. Impuls is het wetenschappelijk onderzoekscentrum voor maatschappelijke zorg van het Radboudumc in Nijmegen.

Over ons

Het is de missie van Impuls om via onderzoek en ontwikkelingsprojecten wetenschappelijke kennis op te bouwen over uiteenlopende groepen sociaal kwetsbare mensen en processen van sociale in- en uitsluiting, dakloosheid en huiselijk geweld.

Onderzoek naar sociale uitsluiting

Impuls werkt ook aan het ontwikkelen, helpen implementeren en evalueren van interventies in het sociale domein. Impuls doet onderzoek naar processen van sociale uitsluiting en participatie en de risico- en beschermende factoren die met deze processen samenhangen. Resultaten worden gebruikt voor de verbetering en evaluatie van de signalering, zorgbepaling en (vroeg)interventie en voor de ontwikkeling en evaluatie van het beleid en de agendasetting. 

Kennis en deskundigheid

Impuls maakt deel uit van de Academische Werkplaats voor Opvang en OGGZ. Daarin zijn de krachten van twintig organisaties voor maatschappelijke en vrouwenopvang én het onderzoekscentrum gebundeld. Gezamenlijk ontwikkelen en verspreiden de betrokken organisaties kennis en deskundigheid over in- en uitsluitingsprocessen van kwetsbare mensen en huiselijk geweld. Impuls opereert landelijk.

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.