Appeltaartconcerten

Stichting Appeltaartconcerten
Met de appeltaartconcerten wil Stichting Appeltaartconcerten mensen verbinden met klassieke muziek. Mensen met de muziek raken, ontroeren en prikkelen.

Over ons

Appeltaartconcerten zijn laagdrempelige concerten waar klassieke muziek voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare mensen en hun omgeving, toegankelijk wordt gemaakt. In de pauze wordt appeltaart geserveerd. De professionele musici werken in het Nederlands Philharmonisch Orkest, andere symfonieorkesten of treden doorgaans op als solist of kamermuziekspeler op de grote podia. De appeltaartconcerten vinden plaats in ouderenzorginstellingen, wijktheaters en buurthuizen. Daarmee worden ook veel eenzame mensen bereikt.

Sociale bijeffecten vergroten

Luisteraars vinden de muziek meestal mooi, maar vertellen ook vaak dat ze zich verheugen op de concerten omdat ze daar weer bekenden kunnen zien. En mantelzorgers vinden het bijzonder om met hun familielid samen te luisteren naar een concert in het verpleeghuis. De concerten hebben dus positieve sociale gevolgen. Daarom heeft Stichting Appeltaartconcerten zich aangesloten bij Coalitie Erbij. Samen met de andere coalitieleden wil Stichting Appeltaartconcerten de sociale (bij)effecten van de concerten vergroten.

Werkgebied

Landelijk

Contact

06-55997325

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.