ActivAge, community building

ActivAge
Community building in een ouder wordende samenleving. ActivAge helpt professionals en vrijwilligersorganisaties die willen bevorderen dat ouderen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig blijven, niet vereenzamen, actief meedoen in de samenleving en verbonden blijven met alle generaties. Met praktijkgericht onderzoek, training, coaching, advies en publicaties.

Over ons

ActivAge, opgericht door Kees Penninx, ontwikkelt methodieken voor gemeenschapsvorming, die bijdragen aan goed oud worden in een leeftijdsvriendelijke samenleving. Een leeftijdsvriendelijke samenleving heeft oog voor de talenten van alle generaties, waardeert die, boort ze aan en verbindt ze. Je hoort erbij en doet mee, hoe oud je ook bent.

Methodieken

ActivAge ontwikkelde onder meer de volgende methodieken:

‘t Heft in handen. Activerend huisbezoek bij ouderen. Methodiek voor organisaties die vrijwilligers willen trainen tot activerend huisbezoeker. Kwetsbare ouderen nemen weer regie en verbinden zich met anderen. Lang gekoesterde wensen gaan in vervulling en het leven krijgt meer glans.

Studio BRUIS – Samen buurten. Een aanpak voor professionele bewonersondersteuners die bewoners van 55+ wooncomplexen willen helpen om zo veel mogelijk op eigen kracht te werken aan ontmoeting en omzien naar elkaar in een bruisend wooncomplex.

Atelier Samenkracht 80+. Een aanpak voor sociale professionals en vrijwilligers, gericht op wijkdialogen waarin ouderen in gesprek gaan met elkaar en met andere generaties over ‘erbij horen, meedoen en van betekenis zijn.’

Werkgebied

Landelijk

Contact

Informatie wijzigen? Vraag nu een link aan om je gegevens aan te passen. Je ontvangt hem op het bij ons bekende e-mailadres.