In de media

 

Een greep uit de media over Coalitie Erbij en eenzaamheid

 

De Groene Amsterdammer: De vrouw met het hondje

Eenzaamheid wordt steeds vaker gezien als een medisch probleem. Maar moeten er niet gewoon meer klapstoelen met een pot koffie komen? Dat vraagt Sanne Bloemink zich af in De Groene. Lees verder (1 februari)

 

EMMA: ‘Meer onderzoek nodig om eenzaamheid en aanpak ervan in kaart te brengen’

Tien experts uit overheid, onderzoek, vrijwilligerswerk en bedrijfsleven, spraken met elkaar over eenzaamheidbeleid in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij: "Er is een flinke impuls in onderzoek nodig om meer te weten over de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid, de effectiviteit van interventies en de plaats van de eenzame personen in de samenleving." Lees verder (7 oktober)

 

Radio L1: Week tegen Eenzaamheid

Bij Radio L1 In de studio Janine, die begeleider is bij Sensoor, en één van de vrijwilligers Rob. Zij praten in kader van de Week tegen Eenzaamheid over hun werk bij de hulplijn. Beluister het item (30 september)

 

Sport.nl: Week tegen Eenzaamheid, wat kun jij doen?

 Sport en bewegen kan helpen om dat gevoel van eenzaamheid tegen te gaan. Wat kun jij doen om iemand uit zijn isolement te halen? Lees verder (29 september)

 

Radio Capelle: het belang van verbinding

Twee items op Radio Capelle vandaag: een gesproken column van Dora Hoekstra met aandacht voor de verschillende kleuren van eenzaamheid en een interview met Coalitie Erbij-directeur Arie Ouwerkerk wat je eraan kunt doen. Luister de items terug: Dora Hoekstra en Arie Ouwerkerk (29 september)

 

Radio 1 Dit is de nacht: Uit de eenzaamheid

Wat is eenzaamheid eigenlijk en hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Op Radio 1 een gesprek met eenzaamheidsexpert Eric Schoenmakers en Wilbert van de Kamp van Omapost, een nieuw initiatief om eenzaamheid te bestrijden onder ouderen. Luister het item hier (27 september)

 

Regio8: Eenzaamheid brengt Achterhoekse ouderen samen

In Varsseveld kwamen honderden ouderen naar de Dag van de Ouderen, die hier in de Week tegen Eenzaamheid viel. Dat werd dus thema, naast dat de dag vooral leuk moest zijn voor de bezoekers. Onder andere Jos Boermans van Coalitie Erbij sprak over eenzaamheid: "De grote betrokkenheid van mensen op het thema eenzaamheid en bij medeburgers valt me op hier." Bekijk de video (26 september)

 

RTV Roermond: samen eten in Reuver

Een mooi voorbeeld van enorme eettafel en gezellige drukte op de Rijksweg in het Limburgse Reuver, die mogelijk is gemaakt door een net opgerichte buurtvereniging. "We proberen de buurt een beetje één te laten worden." Bekijk de video (26 september)

 

Radio 5 Zin in weekend: in gesprek over eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is begonnen. Te gast zijn professor Jenny Gierveld, deskundige op het gebied van eenzaamheid, en Micky Biddlecombe, mantelzorger, die goed weet wat eenzaamheid is. Luister het item terug (op +-18.30u) (25 september)

 

De Telegraaf, VRIJ: Probleem eenzaamheid volgens deskundigen veel groter dan CBS meldt

In de zaterdageditie van De Telegraaf een paginagroot artikel over eenzaamheid. Met VU-professor Theo van Tilburg die kritiek heeft op de nieuwste CBS-cijfers. Wie veel kennissen heeft, telt bij het onderoeksinstituut niet mee als eenzaam, legt Van Tilburg uit: "Eigenlijk bepaalt het CBS nu wie zich eenzaam mag voelen." Ook drie portretten van mensen die eenzaamheid persoonlijk hebben meegemaakt: Janine, Francisca en Margot. (24 september, niet online verschenen)


 

 

De Telegraaf, Vrouw: een portret van Anne (28), zij was eenzaam

Vrienden maken is voor Anne niet vanzelfsprekend. Ze heeft autisme en migraine, wat haar sociale leven bemoeilijkt. "Eenzaamheid is een van de naarste en meest ongrijpbare gevoelens die er zijn." Lees verder (24 september)

 

Reformatorisch Dagblad: laat oma’s voorlezen en voor studenten koken

"Niemand wil wonen in een-zoek-het-zelf-maar-uit­samenleving. Eenzaamheid is een groot probleem, maar dit mag ons nooit lam slaan.” Dat zei de Rotterdamse wethouder De Jonge donderdag tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres 2016 in Rotterdam. "Wij trekken de wijk in om het dorpsgevoel terug te krijgen.” Lees verder (23 september)

 

Radio 1: start Week tegen Eenzaamheid 

's Ochtends op de radio bij de start van de Week tegen Eenzaamheid vertelde Janine over haar persoonlijke ervaringen met eenzaamheid. Ook lichtte prof. Theo van Tilburg de verschillende vormen van eenzaamheid toe. Luister de items hier terug (22 september)

 

Trouw: eenzaam in de grote stad

Een groot artikel in Trouw over de Rotterdamse aanpak van eenzaamheid. Wethouder Hugo de Jonge houdt op het openngscongres van de Week tegen Eenzaamheid de Nationale Eenzaamheid Lezing. (22 september, niet online verschenen)

 

Libelle: Janine (44) voelde zich eenzaam door haar chronische ziekte

Dat eenzaam zijn niet altijd hoeft te betekenen dat je letterlijk alleen bent, bewijst Janine (44). Ze heeft de ziekte van Crohn en voelde zich daardoor vaak onbegrepen. Lees verder (21 september)

 

EenVandaag: Voorkom zelf dat je eenzaam wordt

De avond voor de Week tegen Eenzaamheid begon, ging EenVandaag op bezoek iN Rotterdam. Die gemeente is begonnen met huisbezoeken aan alle 75-plussers om actief te vragen of er hulp nodig is. Ook sprak het programma met eenzaamheidsdeskundige prof. Jenny Gierveld. "Wees op tijd en bouw je netwerk op als je jong bent. (...) Je moet twee, drie mensen hebben met wie je echt kan praten over de dingen die je bezighouden." Bekijk het item hier (21 september)

 

Vrij Nederland: Belservice voor eenzame ouderen

Vrij Nederland schrijft over een van de diensten van het Nationaal Ouderenfonds voor eenzame ouderen: de belservice Zilverlijn "Je belt voor mij. Want ik ben eenzaam en jij niet." Lees verder (21 september)

 

Jacobine op zondag: een goed gespek over eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid stelt Jacobine Geel in haar programma de vraag: ‘Is eenzaamheid je eigen schuld?’. Nee, blijkt uit het gesprek aan tafel met de vier gasten onder wie mensen die zelf met eenzaamheid te maken hadden en spreken uit ervaring. Een goed gesprek! Kijk het hier terug (18 september)

 

Op RTV Rijnmond persoonlijke gesprekken over eenzaamheid

Met in de studio Micky en Peter, die weten wat het is om je eenzaam te voelen. Mickey door een zware mantelzorgsituatie. Peter is autistisch. Coalitie-directeur Arie Ouwerkerk lichtte de Week tegen Eenzaamheid toe. Luister terug (12 september)

 

& Wij samen voor elkaar: interview met Carolien de Groot over eenzaamheid

“Contact met anderen behoort tot een van onze basisbehoeftes. Mensen die dit niet of te weinig hebben, kunnen vereenzamen. Ik ben Carolien en ik zet me in voor de campagne Samen Tegen Eenzaamheid van Coalitie Erbij. Ik vind het belangrijk dat de samenleving inclusief is. Iedereen moet gelijke kansen krijgen. We moeten omkijken naar mensen met wie het minder goed gaat. Zij moeten de ruimte voelen om hulp te vragen als ze vereenzamen." Lees verder (10 mei)

 

RTV Noord-Holland: Hulpverleners Hoorn de straat op tegen eenzaamheid

"Het zou leuk zijn, maar ik denk niet dat we vandaag iemands eenzaamheid zomaar kunnen oplossen. We kunnen wel mensen die dat willen, uitnodigen voor een aanvullend gesprek", legt hulpverlener van 1.Hoorn Dian Mekkes uit. Woensdag 17 februari ging 1.Hoorn de straat op met de actie 'Eenzaamheid, wat doe jij eraan?' Bekijk de reportage (17 februari)

 

Tilburg Nieuws: Eenzaamheid nog vaak taboe

"Je zit alleen thuis en eet alleen." Reportage van Tilburg Nieuws bij deze actie van ContourdeTwern. Met als blikvanger een levensgroot pluchen knuffelhart. Bekijk de reportage (6 februari)

 

Radio 1: Eenzaamheid, wat doe jij eraan?

Interview met directeur van Coalitie Erbij Arie Ouwerkerk waarom een winteractie tegen eenzaamheid nodig is en over de leuke reacties van het publiek tijdens de kick-off in Den Haag. Luister het item hier terug (25 januari)

 

RTV Noord-Holland: Eenzaamheid is thema van de dag!

Met een peiling en inzameling van tips tegen eenzaamheid onder luisteraars. Lees meer en luister hier (16 uur, vanaf 40.40 min.) een interview met Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij (25 januari)

 

Zorg+Welzijn: 'Lang niet alle professionals herkennen eenzaamheid’

Hulpverleners zijn heel verschillend in alertheid en empathisch vermogen om eenzaamheid te herkennen en te bespreken, volgens Ouwerkerk. ‘Dat is deels persoonsgebonden, maar ligt deels ook aan de manier waarop instellingen instrumenten meegeven aan hun hulpverleners. Daarnaast is het belangrijk dat professionals hun sociale kaart kennen. Dus weten wat er in de wijk, in het dorp en in de omgeving voorhanden is, waar mensen in kunnen participeren zodat ze niet alleen thuis blijven zitten.’ Lees meer (25 januari)

 

Omroep Max: Samen tegen eenzaamheid

Rond de kerstdagen is iedereen druk om voor elkaar te zorgen en om aan elkaar te denken, maar wat als die feestdagen voorbij zijn en de koude januarimaand aanbreekt? Directeur Arie Ouwerkerk in de uitzending Wekker Wakker over het aanpakken van eenzaamheid. "Er is geen tovermiddel. Maar kom uit je comfortzone en zoek het contact." Luister het item hier terug (25 januari)

 

Fotoverslag aftrap winteractie Coalitie Erbij met mega grote to-do-lijst in Haags winkelcentrum

De aftrap van de winteractie was met de eerste straatactie tegen eenzaaamheid in Den Haag. Zo zag dat eruit (24 januari)

 

Radio 2: Babette van Veen strijdt tegen eenzaamheid!

Een heel goed gesprek met eenzaamheid-ambassadeur Babette van Veen! "Het lastige is dat anderen niet aan je zien dat je je eenzaam voelt. Dus je moet er zelf achteraan. Je moet het zelf laten weten van jongens, wie kan er iets leuks met me doen?" Babette geeft tips wat je kan doen tegen eenzaamheid. Luister het item hier (24 januari)

 

De Telegraaf: Babette van Veen strijdt tegen eenzaamheid

Babette van Veen voerde vandaag als ambassadeur actie tegen eenzaamheid op het Spui in Den Haag. Dat was de aftrap van de campagne  'Eenzaamheid, wat doe jij eraan?' van Coalitie Erbij. Lees verder (24 januari)

 

Metro: 'Eenzaamheid went, maar het snijdt toch in je’

Twee jongeren vertellen aan Metro wat eenzaamheid met hen heeft gedaan, Patrick (26) en Gerben (28). Patrick: "Ik ben tot mijn 22e heel eenzaam geweest. Ik zat wel zes tot zeven dagen per week bij vrienden, maar ik was eenzaam in mijn gevoel. Ik voelde me minderwaardig, ik deed er niet toe. Ik zette mijn gevoel buitenshuis op nul. Ik heb het stikgezellig gehad met ze, maar niemand kon begrijpen wat er in mijn hoofd omging en ik wilde ze niet lastigvallen met mijn verhaal. Thuis was ik weer op mijzelf aangewezen. Het brak me op. Nu woon ik sinds twee jaar in een eigen flatje met begeleiding. Ik heb een beste maatje die zijn best doet mij te begrijpen en waar ik altijd terecht kan. Dat is belangrijk." Lees verder (24 januari) 

 

Op zoek naar vrienden - item bij BNN's Valhalla

De 35-jarige Peter zoekt vrienden. En dat vertelde hij 4 januari jl. bij het tv-programma Valhalla op BNN. Carolien de Groot van Coalitie Erbij was in de uitzending om een korte toelichting te geven op het thema eenzaamheid. Lees meer (4 januari 2016)

 

Wmo Magazine: 'We hebben eenzaamheid beter in de gaten'

Dubbelinterview met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij over de lokale integrale aanpak van eenzaamheid. Ouwerkerk: "Belangrijk bij eenzaamheidsbestrijding is dat we ons realiseren dat het oplossen van eenzaamheid geen kwestie is van one size fits all. Eventuele oplossingen moeten altijd bij de betreffende persoon passen. Anders bereik je je doel niet. Voor de een is participatie de oplossing, voor de ander activiteiten, voor een derde dat hij of zij zijn huis uit komt. Maar eenzaamheid kan ook mentale oorzaken hebben. Is dat het geval, dan moet je je dáár op richten." (december 2015, niet online verschenen)

 

Volkskrant: "Weet je wat het is? Mensen kijken je niet meer aan"

De grootste pijn van eenzaam zijn, wordt veroorzaakt door de onzichtbaarheid, schrijft columniste Beri Shalmashi, die een gemeentelijke informatiebijeenkomst over welzijn in de Week tegen Eenzaamheid bezocht. Lees de column hier (8 oktober)

 

Omroep Zeeland: Eenzaamheid verdwijnt als de mossels op tafel komen

Tientallen mensen aten vanmiddag mosselen tegen eenzaamheid. In verzorgingstehuis Ter Reede in Vlissingen zijn mosselen geserveerd aan bewoners en bezoekers. Samen eten moest eenzaamheid onder ouderen tegen gaan. Bekijk de reportage (2 oktober)

 

De Week Die Was: voelde zich even eenzaam

Interview met directeur van Coalitie Erbij Arie Ouwerkerk. Waarom eenzaamheid zo'n groot persoonlijk en maatschappelijk probleem is. Luister het gesprek terug - vanaf 6.40 minuut. (1 oktober)

 

NPO Radio 1: Week tegen Eenzaamheid (2)

Verslaggever Anne v.d. Veen van De Mini-Maatschappij is in het Laakkwartier in Den Haag vanwege de Week tegen Eenzaamheid. Ze bezoekt de huiskamer van Netty en Leo Olffers. Luister hier de reportage (29 september)

 

KRO-NCRV: Filosoof Anja Machielse bij Schepper & co

Eén miljoen Nederlanders voelt zich ‘erg’ eenzaam. In Schepper & Co spreekt Jacobine Geel met filosoof Anja Machielse van de Universiteit voor Humanistiek, en gespecialiseerd is in onderzoek naar kwetsbare ouderen, over oorzaak en gevolgen van eenzaamheid, en of een robot helpt in de strijd tegen eenzaamheid. Bekijk de uitzending (26 september)

 

KRO-NCRV Wierook en pepermunt: Week tegen Eenzaamheid

Interview met Nationale Eenzaamheid Prijs-winnaar Jan Ruyten met het project Thuishuis. Luister het interview (26 september)

 

KRO-NCRV: Dien zien

Dien Lacroix (95) woont in een souterrain woning in Amsterdam, midden in de Jordaan. Ze heeft geen familie meer en bijna al haar vrienden zijn inmiddels overleden. Door haar buurman Eric van den Elsen (53) en al zijn vrienden en familie voelt Dien zich niet eenzaam. Toch kent ze de tijd nog wel dat ze voornamelijk op zichzelf aangewezen was “Eenzaamheid gun je niemand, dat is niet leuk.” Maar ook Eric is blij met zijn buurvrouw “ Iedereen is blij met haar wijsheid en luisterend oor. Dien laat zien wat de kracht van ouderdom kan zijn. Maar ze kan hier nog steeds wonen omdat de hele buurt voor haar zorgt. Ik vind het normaal dat je voor elkaar zorgt en elkaar in de gaten houdt.” Bekijk de documentaire (24 september)

 

EenVandaag: Thuishuis moet eenzaamheid tegengaan

Verslaggever Joris Kreugel bezoekt een ’thuishuis’: een nieuwe vorm van wonen waar mensen met elkaar verbonden raken. Ook heeft hij een gesprek met stadssocioloog Arnold Reijndorp die ingaat op het verband tussen publieke ruimte en eenzaamheid. Luister de reportage (24 september)

 

Hart van Nederland: Jongeren zijn ook eenzaam

Zo ook de 26-jarige Patrick Comans, die zich al zijn hele leven eenzaam voelt. Op zijn negende wordt hij door slechte zorg van zijn ouders uit huis geplaatst en komt hij in een pleeggezin terecht. Inmiddels woont hij op zichzelf en heeft hij af en toe begeleiding tegen zijn eenzaamheid. Even met vrienden naar een terras of lekker met z’n allen eten tijdens kerst zit er voor hem tot zijn grote verdriet niet in. Daarom luidt hij de noodklok, want ook in zijn leeftijdsgroep moet hier aandacht voor komen. Bekijk het item bij SBS6 (24 september)

 

Hart van Nederland: 10 tips tegen eenzaamheid

Tien tips om zelf actie te ondernemen als je last hebt van eenzaamheid. Kijk hier (24 september)

 

Trouw: Mama's middag

'Klein verslag' in Trouw, van de Dag tegen de eenzaamheid met 100 migrantensenioren, die plaatsvond in Amsterdam. (Niet online, 24 september)

 

RTV Noord-Holland: Actie voeren tegen eenzaamheid: "Met thuis zitten bereik je niks"

"Je moet verder" Vandaag begint de Week tegen de Eenzaamheid om aandacht te vragen voor dit probleem. De 91-jarige mevrouw Kosterman uit Amstelveen weet als geen ander hoe het is om niemand te hebben. Bekijk de reportage (24 september)

 

Reformatorisch Dagblad: Wijk moet plek hebben waar eenzame bewoner welkom is

"Waar ontmoeten mensen elkaar als de buurtsuper, de bibliotheek en het postkantoor hun deuren sluiten?" Interview met prof. Reijndorp over zijn Nationale Eenzaamheid Lezing op het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid donderdag 24 september. Lees het interview (24 september)

 

De Wereld Draait Door: Dien Lacroix en de Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt de documentaire ‘Dien Zien’ over de 95-jarige Dien Lacroix, uitgezonden. Aan tafel bij De Wereld Draait Door: Dien Lacroix en haar buurman Eric van den Elsen. Bekijk het item (23 september 2015)

 

Coalitie Erbij: video kick-off zomeractie Wie nodig jij uit? 

Met een mega kaart vol ondertekeningen van voorbijgangers, Coalitie Erbij-ambassadeur Babette van Veen en Rotterdams wethouder Hugo de Jonge is 6 juni in Rotterdam de actie Wie nodig jij uit? van start gegaan. Kijk de aftrap terug op Youtube (6 juni)

 

Radio 1: Wie nodig jij uit?

"Doe nou dat stapje om dat contact weer aan te gaan. Het gaat om contacten met mensen die je nog kent, maar wat verder van je af staan, en van wie je weet dat hij of zij meer aandacht kan gebruiken", riep directeur van Coalitie Erbij Arie Ouwerkerk op. Zelf nodigt hij een oude bekende uit, van wie hij weet dat ze niet veel sociale contacten meer heeft. Luister het item op +- 3.20 uur. (5 augustus)

 

Trouw: Als iedereen met vakantie is...

"Voor eenzame mensen kan de zomer net zo zijn als Kerst: iedereen is met vakantie of doet iets anders leuks. En zij zitten maar alleen." Trouw sprak Annemiek Eggermont, Veronica Akkermans en Hanna Wensing over 'zomereenzaamheid'. Zij deden mee aan de actie Wie nodig jij uit?. Het leverde een openhartig verhaal op. Lees verder (4 augustus)

 

Quest Psychologie: Kun je zonder vrienden?

“Kan de mens, toch een kuddedier, leven zonder vrienden? Ja, zeggen deskundigen, maar tsjongejonge, een leuk bestaan is het niet.” (Niet digitaal verschenen, 31 juli)

 

Omroep Brabant: Ouderen nóg eenzamer in de zomer: 'Ik zit de hele dag in mijn stoel'

De zomer is voor veel mensen een tijd van feest, festivals en vakantie. Maar veel ouderen zijn nu juist heel eenzaam. Het buurthuis is dicht, de biljartclub ook en iedereen om hen heen trekt erop uit. Maar zelf zitten ze de hele dag alleen thuis. Omroep Brabant ging op bezoek bij Jo Weiler (82) uit Tilburg en sprak met Unie KBO, Eet met je hart en de Tilburgse kermis. Lees verder (26 juli)

 

Flair: “Eenzaam Je bent gelukkig niet alleen”

“Als ik op Facebook updates zie, denk ik vaak: kijk mij eens zielig alleen thuis zitten.” Flair schreef een groot artikel over eenzaamheid en sociale media. (Niet digitaal verschenen, 15 juli)

 

Brabants Dagblad: Wethouder Kagie opent conferentie over eenzaamheid in Den Bosch

Wethouder Paul Kagie heeft donderdagmiddag de startconferentie De Bossche Coalitie Erbij geopend. Op de bijeenkomst in Maaspoort Sport & Events praten vele tientallen vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsinstellingen, gemeente en politiek met elkaar hoe ze samen nog succesvoller de eenzaamheid kunnen bestrijden. Lees verder (25 juni)

 

Radio 1: Marjolein van der Gaag en Carolien de Groot over eenzaamheid

De zomermaanden betekenen voor veel mensen eenzame maanden. Vrienden en familie gaan op vakantie en dagelijkse activiteiten liggen stil. Carolien de Groot van de Coalitie Erbij vertelt over de campagne Wie nodig jij uit deze zomer?. Ook te gast is Marjolein van der Gaag van het Nationaal Ouderenfonds. Luister hier naar het item (9 juni)

 

RTL Nieuws: Eenzame buren helpen: 'Zoek het in de kleine dingen'

Bijna een miljoen Nederlanders voelen zich regelmatig eenzaam en durven daar niet of nauwelijks voor uit te komen. Daarom draait de actie 'Wie nodig jij uit deze zomer' het om, en roept mensen op anderen uit te nodigen voor een kop koffie of activiteit. Annemiek Eggermont uit Oosterhout twijfelde geen moment en gaat binnenkort met haar buurvrouw een training tai chi volgen." Lees verder (6 juni)

 

Libelle: Geen eenzame kerst, maar eenzaam in de zomer

Aanstaande zaterdag start er een landelijke actie tegen zomereenzaamheid. Want niet alleen de feestdagen, maar ook de zomermaanden zijn voor veel ouderen en alleenstaanden een eenzame periode. Lees verder (6 juni)

 

RTV Rijnmond: Start campagne tegen zomereenzaamheid bij Markthal

"De campagne 'Wie nodig jij uit deze zomer?' werd in Rotterdam afgetrapt, omdat de stad volgens de organisatoren al veel doet tegen eenzaamheid. Uit een onderzoek van de GGD bleek vorig jaar dat bijna de helft van de Rotterdammers zich weleens eenzaam voelt." Lees verder (6 juni)

 

Nu.nl: Campagne vraagt aandacht voor zomereenzaamheid

"De gebruikelijke sociale contacten lijden onder de vakanties en de wekelijkse activiteiten staan in de zomerperiode op een zeer laag pitje. In Rotterdam begint zaterdag een campagne tegen deze zomereenzaamheid." Lees verder (6 juni)

 

Elsevier: Volop aandacht voor zomereenzaamheid

"Volgens directeur Arie Ouwerkerk van Coalitie Erbij staat de zomer model voor leuke dingen doen en vakantie vieren, maar niet iedereen kan daar volgens hem aan meedoen. Ouwerkerk: ,,Familie en vrienden gaan met vakantie en reguliere activiteiten stoppen.'' Lees verder

 

Radio 1: Babette van Veen: bestrijd zomereenzaamheid

Coalitie Erbij-ambassadeur Babette van Veen begrijpt dat het niet altijd makkelijk is om iemand uit te nodigen vanwege een vermoeden van eenzaamheid. ‘Er zit een soort taboe op eenzaamheid. We proberen vooral uit te stralen dat het leven een grote stralende regenboog is en volgens mij moeten we gewoon eens tegen elkaar zeggen dat het leven soms gewoon even rot is.' Luister naar het item van Dit is de dag (6 juni)

 

RTL Boulevard: Babette van Veen in actie tegen eenzaamheid

"Via de website wienodigjijuit.nl kun je iemand een kaartje sturen. En kijk eens om je heen in je eigen buurt, wie er eenzaam is, en met wie je bijvoorbeeld een wandeling zou kunnen maken." Bekijk het item van Babette van Veen bij RTL Boulevard

 

NPO: Babette was eenzaam

Babette van Veen over haar scheiding en eenzaamheid bij NPO. "Ik denk dat iedereen zich wel eens in zijn leven eenzaam heeft gevoeld." Bekijk het item hier (26 mei)

 

SuperVers!

Ambassaseur Babette van Veen geeft een inkijkje in haar keuken voor het blad SuperVers! van de Versunie. Lees het artikel hier (Lente 2015)

 

Trouw: Help oudere eenzame de zomer door

Vijf vragen over de zomeractie 'Wie nodig jij uit deze zomer?' (Niet digitaal verschenen, 28 maart)