Brochures over eenzaamheid

Wil je meer weten over eenzaamheid? Een selectie van vijf brochures.

 

Sleutels voor de lokale aanpak van eenzaamheid

Download Sleutels voor de lokale aanpak van eenzaamheid als pdf

Sleutels voor de lokale aanpak van eenzaamheid inspireert gemeenten en hun samenwerkingspartners om concreet met het thema eenzaamheid aan de slag te gaan. Of om hiermee verder te gaan en het op een effectievere manier aan te pakken. Waarbij lokale partijen beter met elkaar kunnen samenwerken en hun aanbod op elkaar kunnen afstemmen.

Movisie en Coalitie Erbij

 

 

Factsheet Eenzaamheid

Download de Factsheet Eenzaamheid als pdf

Feiten, cijfers en definitie van eenzaamheid kernachtig op een rij gezet in deze factsheet. Onder andere met cijfers uit de Eenzaamheidsmonitor die TNS Nipo voor Coalitie Erbij uitvoerde. Meer feiten en cijfers vind je op www.eenzaam.nl/onderzoeken

Coalitie Erbij

 

 

 

Signaleren en aanpak van eenzaamheid

Download Signaleren en aanpak van eenzaamheid als pdf

Wat is eenzaamheid? Hoe vaak komt eenzaamheid voor? Zijn oude mensen vaker eenzaam dan jonge mensen? En wat kun je doen aan eenzaamheid? De brochure Signaleren en aanpak van eenzaamheid is gebaseerd op het boek Zicht op eenzaamheid. Achtergronden, oorzaken en aanpak (Theo van Tilburg en Jenny de Jong Gierveld) en bedoeld voor vrijwilligers en hulpverleners in het ouderenwerk.

Prof. Theo van Tilburg en prof. Jenny de Jong Gierveld

 

 

Maatwerk bij de aanpak van eenzaamheid - 41 interventies

Download Maatwerk bij de aanpak van eenzaamheid als pdf

Met deze publicatie van 41 interventies op het gebied van eenzaamheid en sociaal isolement heb je een handvat in handen voor het kiezen van passende interventies bij eenzaamheidsbestrijding. Maatwerk bij de aanpak van eenzaamheid in papieren versie is aan te vragen bij BVWO via info@bvwo.net.

BVWO

 

 

 

Van Mens Tot Mens, magazine Humanitas

Download Van Mens Tot Mens als pdf

Van Mens Tot Mens is het magazine van Humanitas. Het mooi vormgegeven blad speelt in op actuele maatschappelijke thema’s en wil mensen activeren om aan de slag te gaan en hun eigen leven zelf vorm te geven. Dit themanummer gaat over eenzaamheid.

Humanitas

 

 

Meer publicaties over eenzaamheid

Vind meer publicaties over eenzaamheid op eenzaam.nl, dé website over eenzaamheid.