Strijders tegen eenzaamheid, deel 2

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. En iedereen kan er iets tegen doen. Dat laten de ‘strijders tegen eenzaamheid’ in het boek Strijders tegen eenzaamheid, deel 2 zien.

Strijders tegen eenzaamheid, deel 2 bevat dertien interviews met gedreven mensen die zich niet bij eenzaamheid neerleggen maar aan de slag zijn gegaan. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Eenzaamheid brengt niet alleen een rotgevoel met zich mee. Eenzaamheid is schadelijk voor de gezondheid. Dat maakt het tot een urgent probleem.

Als ouderenwerker, sociaal ondernemer, kastelein, vrijwilliger of dichter

De strijders tegen eenzaamheid in dit boek weten dat. Ze vertellen over de eenzamen die zij tegenkomen. Sommigen over eenzaamheid die zij zelf gekend hebben. Over een samenleving die verandert en over de zorg die onder druk staat van bezuinigingen en wat voor een impact dat heeft op vooral kwetsbare mensen. En ze doen verslag van de concrete acties die zij ondernomen hebben als ouderenwerker, sociaal ondernemer, kastelein, vrijwilliger of dichter om eenzaamheid te verminderen en voorkomen.

Bijzondere verhalen

Freelance journalist Paul Hazebroek interviewt voor Coalitie Erbij al drie jaar kriskras door heel Nederland deze mensen die met een eigen aanpak eenzaamheid in hun directe omgeving een halt proberen toe te roepen. De interviews worden gepubliceerd op deze website.

Wegens grote belangstelling voor de eerste uitgave van Strijders tegen eenzaamheid heeft Coalitie Erbij de nieuwste interviews gebundeld in dit deel 2.

Lees de bijzondere verhalen. Verrijkend, persoonlijk, betrokken.