De alleen-momenten van Kris Crayon

Kris CrayonKris Crayon is alleenstaand en legt de universele beleving vast van alleen-momenten in inmiddels meer dan honderd tekeningen. "Door het delen van mijn visueel dagboek hoop ik dat anderen erkenning krijgen in hun gedachtes en gevoelens."

Door Kristel Peijnenborg, illustrator

Soms ga ik een stukje wandelen door de wijk om even een frisse neus te halen en de deur uit te zijn. Tijdens deze route passeer ik regelmatig huizen waarin ik mensen alleen spot op de bank. Ik vraag me dan telkens weer af of zij zich nou eenzaam voelen of prima alleen voelen? En als deze mensen zich allemaal eenzaam zouden voelen... zonde dat ik ze afzonderlijk alleen in hun huis zie zitten! Dat zou anders kunnen. Met de Facebook-pagina Samen tegen eenzaamheid in mijn achterhoofd heb ik de volgende illustratie gemaakt.

samen tegen eenzaamheid tekening

Vervolgens heb ik 'Samen tegen eenzaamheid' een bericht gestuurd om te vertellen over de illustratie en Kris Crayon.

De alleen-momenten van Kris Crayon

Ik ben Kristel Peijnenborg, een Tilburgse dertiger met liefde voor illustratie. Ik geloof dat we met een simpel beeld zoveel meer helder wordt dan alleen met woorden. Als kind tekende ik uren aan de keukentafel en maakte ik boekjes van verzonnen karakters. Sinds 9 juni daag ik mezelf uit om (bijna) elke dag een illustratie te maken, onder de naam Kris Crayon. Kris Crayon is inmiddels uitgegroeit tot een collectie van illustraties gebaseerd op real-life momenten uit mijn alleenstaand, creatief, bewust bestaan. Van schaamteloos eten tot aan het stappen uit een slecht humeur. Kris Crayon legt de universele beleving vast van onze alleen-momenten en omarmt elke gedachte die we in onszelf ervaren. En inmiddels ben ik mijn 100ste tekening gepasseerd. Door het delen van mijn visueel dagboek hoop ik dat anderen erkenning krijgen in hun gedachtes en gevoelens. 

Via de volgende links kan je alle illustraties bekijken: