Dordrechtse organisaties verspreiden Ik nodig je uit-kaart

Afgelopen weken hebben we in Dordrecht 2000 kaarten van de zomeractie 'Wie nodig jij uit?' uitgezet, via allerlei organisaties. Zo willen we mensen aansporen om aan de actie mee te doen en iemand uit hun omgeving uit te nodigen.

MEE Drechtsteden, sociale teams, ASVZ, Resto VanHarte, Aafje, Humanitas en anderen hebben de kaarten over Dordrecht verspreid.  

Presentatie met diner bij Resto VanHarte

Tijdens het druk bezochte diner bij Resto VanHarte op vrijdag 17 juni werd de zomercampagne gepresenteerd. Humanitas Drechtsteden en Resto VanHarte organiseerden samen dit thema-diner. Om de avond een vrolijk tintje te geven hebben kinderen van de Junior Kids Crew en buurtkinderen een fantastisch dans en zang optreden gegeven. Om de gasten te betrekken bij de actie hebben we iedereen een roos gegeven waaraan de kaart met een lintje vastgemaakt was.

Humanitas had vanuit alle activiteiten in de Drechtsteden (kind veilig thuis, home-start en thuisadministratie) een vrijwilliger met deelnemer (deelnemend gezin) uitgenodigd voor het diner. Hiervoor hebben we de kaart “Ik nodig je uit” gebruikt.

Persoonlijke boodschap wethouder Lambrechts

Wethouder Karin Lambrechts gaf het startsignaal van de zomercampagne door een megakaart te onthullen, samen met de aanwezige kinderen. Zij schreef op de kaart een persoonlijke boodschap en gaf daarmee haar verbintenis aan bij deze zomercampagne.

 

Wethouder Lambrechts gaf aan dat zij deze ‘zomereenzaamheid’ ook dikwijls gezien heeft in haar eigen omgeving. Desgevraagd vertelde ze dat ze een mevrouw die ze een tijdje geleden ontmoette graag eens uit zou nodigen voor een wandeling.

 

Extra ons best doen

Laten we allemaal deze zomer extra ons best doen om mensen die alleen zijn of minder contacten hebben, uit te nodigen om samen iets te doen!

Geja Platerink,
Coördinator Home-Start Dordrecht en Eenzaamheid Humanitas

Lees meer